Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Lens Coats - oslony maskujace na obiektywy

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Ja mam taką "skarpete" do 500/4is i moim zdaniem jakośc wykonania jest bardzo dobra, wszystko jest idealnie spasowane dobrze się trzymie a sam materiał jest dobrej jakośći, kupowałem oczywiśćie przez ebay, cała impreza wraz z wysyłką wyszła 228zł.

Pzdr.
    towers

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Dziś Pstryk wysłał do mnie taką "pończochę". Obmacam i opowiem o wrażeniach
    Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Ja mam taką "skarpete" do 500/4is i moim zdaniem jakośc wykonania jest bardzo dobra, wszystko jest idealnie spasowane dobrze się trzymie a sam materiał jest dobrej jakośći
    dzieki Panowie.. mnie zaniepokoilo zdjecie jakie zamiescil pstryk - dokladnie to:

ale widac moje obawy byly troche "na wyrost" :-) .. moze jednak sie skusze

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Kubak82 - faktycznie, gdyby miał dokonać zakupu na podstawie tej fotki również miałbym spore wątpliwości w moim przypadku wszystko jest uszyste na wymiar, całość trzymie linie proste i nie wygląda na cięte nożyczkami

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kurier przywiózł mi przesyłkę do pracy. W dużym pudle (wielkość na buty z cholewami) kopertka z kilkoma pierścieniami z neoprenu. Zrobione porządnie. Ciekawe, jak to przypasuje do 100-400 - jak wiadomo, to "pompka"...

Domyślnie

Na ebay-u dają "ostrzeżenie":
    Please note that the The LensCoat 100-400 IS cannot cover the fixed portion of the lens barrel due to the manner in which the lens barrel extends/retracts leaving approximately 3 inches exposed when the lens is fully extended.
    Teoretycznie samemu można wywnioskować biorą pod uwagę, że 100-400 to "pompka" ale Pstryk też chyba powinien poinformować.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Please note ...
    Na polskim forum powinniśmy raczej posługiwać się naszym pięknym językiem. Inaczej mówiąc: a po naszemu?

Domyślnie

Sorrki :-) tłumaczenie w skrócie: ze względu na to, że Canon 100-400 w trakcie zoomowania zwiększa swoją długość, przy maksymalnym "wyciągnięciu" zooma ok. 3 cale (czyli ok. 7,5 cm) pozostaną nie zakryte przez LensCoat.
    Siem de i kilka obiektyvoof

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HenrykG Zobacz posta
    Na polskim forum powinniśmy raczej posługiwać się naszym pięknym językiem.
    nie jest to bezwzglednie prawda jesli stosujemy cytaty i/lub nazwy oryginalne.

piszemy "Canon Off Camera Shoe Cord OC-E3" a nie "Kanon buciku przewodu pozaaparatowego OC-E3". tak samo, przeklad ksiazki wymaga nabycia do niej praw przez wydawce i nie moze go sobie zrobic osoba z ulicy

inna kwestia - jezyki obce to nie jest jakis koszmar, tylko niejako obowiazek w dzisiejszych czasach. a juz chocby pasywne zrozumienie angielskiego jest absolutnym minimum. przyznawanie sie do takiego braku, to wrecz wstyd...

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    Sorrki :-) tłumaczenie w skrócie: ze względu na to, że Canon 100-400 w trakcie zoomowania zwiększa swoją długość, przy maksymalnym "wyciągnięciu" zooma ok. 3 cale (czyli ok. 7,5 cm) pozostaną nie zakryte przez LensCoat.
    "zoomowanie" = zmiana ogniskowej, lub w tym wypadku jej zwiekszanie
    "zooma" = obiektywu zmiennoogniskowego ;-)

jesli juz ma byc poprawnie po polsku
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar szycho
    Miasto
    M-bórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kashpir_pl Zobacz posta
    I dlatego na mój 100-400 mam własnoręcznie wykonany wynalazek z nogawki od starych M65 woodland Działa rewelacyjnie i równie dobrze nie blokuje dostępu do prstryków Jednak gdybym miał stałkę to chyba bym się skusił na jakiegoś lens coat'a.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie jest to bezwzglednie prawda jesli stosujemy cytaty i/lub nazwy oryginalne.

piszemy "Canon Off Camera Shoe Cord OC-E3" a nie "Kanon buciku przewodu pozaaparatowego OC-E3". tak samo, przeklad ksiazki wymaga nabycia do niej praw przez wydawce i nie moze go sobie zrobic osoba z ulicy

inna kwestia - jezyki obce to nie jest jakis koszmar, tylko niejako obowiazek w dzisiejszych czasach. a juz chocby pasywne zrozumienie angielskiego jest absolutnym minimum. przyznawanie sie do takiego braku, to wrecz wstyd...

"zoomowanie" = zmiana ogniskowej, lub w tym wypadku jej zwiekszanie
    "zooma" = obiektywu zmiennoogniskowego ;-)

jesli juz ma byc poprawnie po polsku
    Całkowicie się z tobą zgadzam Akustyk. Rozwalają mnie usilne zabawy z j.ang i j.pol Kiszka totalna czasami wychodzi
    EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
    www.tomaszszyszko.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szycho Zobacz posta
    Jednak gdybym miał stałkę to chyba bym się skusił na jakiegoś lens coat'a
    ja tez sie chyba skusze po swietach ale w przypadku niektorych stalek i tak pozostanie kwestia wmontowanej oslony - gdy bedzie wysunieta sprawa ma sie podobnie jak z 100-400 na 400mm a wiec.. "białość widzę"

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów