Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: plecak na 40D+BG z 70-200 f2.8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie plecak na 40D+BG z 70-200 f2.8

Witam!
    zacząłem czytać temat o plecakach i torbach... ale on ma ponad 100 stron! Wybaczcie, ale nie dam rady

Mam plecak Dakine Sequence http://www.dakine.com/snowboard/packs/photo/sequence/ (dość duży plecak z wyjmowalną torbą w środku). W tym momencie wchodzą do niego/niej:
    40D+BG
    canon 50 f1.8
    canon 70-200 f2.8
    tamron 17-50 f2.8
    lampa sigma 500 z dyfuzorem
    ładowarki, baterie, itd

Problem w tym, że zrobiło się w nim za ciasno... z może w najbliższym czasie kupię jeszcze tokinę 116... która już się poprostu nie zmieści...

Ostatnio myślałem o Lowepro Mini Trekker AW, dzisiaj nawet przymierzałem do niego sprzęt, ale okazał się za płytki :O Kompletna kicha

Nie chcę mieć tak dużego plecaka jak mam. Ale mniejsze są za płytkie.

Jest taki Tamrac - photo trail backpack http://www.tamrac.com/767.htm Wygląda na idealny, ale nie mogę go nigdzie w Polsce znaleźć...

pomóżcie mi coś wybrać

pozdro

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

http://cambags.com/
    http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm

Na tych dwóch stronkach znajdziesz różne plecaki załadowane, może akurat będzie podobny sprzęt co masz u siebie wsadzony w jakiś plecak, który akurat Ci spasuje. Mam nadzieje, że troche pomogłem
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Dopiero zaczyna

Domyślnie

znam cambags... ale na tę drugą zajrzę, thx

ktoś jeszcze?

Uzależniony

Domyślnie

ja mam 40d+grip 550EX, tamron 17-50 i sigma 70-300 (ktora wymienie na 70-200 2.8 L) i wczoraj kupilem Tamrac'a adventure 7. mam nadzieje ze sie sprzet do niego pomiesci, a oprocz niego kupie Lowe Pro Stealh reporter 550AW...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Zablokowany

Domyślnie

Wszystko co w stopce włazi w mini trekkera lowe.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frango Zobacz posta
    Ostatnio myślałem o Lowepro Mini Trekker AW, dzisiaj nawet przymierzałem do niego sprzęt, ale okazał się za płytki :O Kompletna kicha
    Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Wszystko co w stopce włazi w mini trekkera lowe.
    To jak to jest z tym Mini Trekkerem??? ??:
    Mam 40D, zamierzam dokupić do niego gripa. Zmieści się w Mini, czy też nie, bo właśnie dzisiaj zamierzałem zamówić ów plecaczek.
    Przeglądając posty na temat Mini Trekkera, ludzie pisali, że 300D z gripem (ktory wymiarowo jest zbliżony do 40D) wchodzi bez problemu.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

20D do mini trekkera wchodzi w sam raz i jest wtedy dobrze dopasowane do wysokości. Po prostu nie ma gdzie się przesunąć ale nie wpływa to na zamykanie plecaka.
    Jest jeszcze kwestia czy zamierzasz z tym plecakiem chodzić w dłuższe wędrówki. Ja go zabieram tylko na krótkie ranne wycieczki bo na kilku godzinne to dla mnie jest po prostu nie wygodny. Ale ja mam problemu z plecami i muszę po prostu mieć dobrze wyprofilowany plecak.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ale 20D z gripem, czy bez?

Jak porównuje wymiary plecaka (12.5cm wewnątrz) i body (10cm) to faktycznie z gripem może być ciężko.
    Z kolei Koledzy z forum piszą co innego.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Ale 20D z gripem, czy bez?

Jak porównuje wymiary plecaka (12.5cm wewnątrz) i body (10cm) to faktycznie z gripem może być ciężko.
    Z kolei Koledzy z forum piszą co innego.
    to ja Ci jeszcze napisze ze spokojnie upycham 40d+grip ale do micro trekkera 200.. tym bardziej zmiesci sie w mini trekkerze.. do zestawu "minimum" plecak jest idealny - co z tego ze body troche wystaje (ok 2 cm) skoro plecak bez problemy sie zamyka - nosze tak sprzet juz dlugi czas..

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

20D z gripem oczywiście. Jak kiedyś kupowałem mini trekkera to patrząc się na wymiary to nie powinno wejść a jest inaczej. A 40D nie jest jakoś specjalnie większy od 20D.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów