ja dzis dostalem Tamrac'a adventure 7 i jak 40d (gripped) wraz z tamronem 17-50 2.8 sie miesci. 550EX i sigma 70-300 APo tak 70-200 bys nie zmiescil. nie ma bata. ale plecaczek bardzo przyjemny i 5 lat gwarancji ma![]()
ja dzis dostalem Tamrac'a adventure 7 i jak 40d (gripped) wraz z tamronem 17-50 2.8 sie miesci. 550EX i sigma 70-300 APo tak 70-200 bys nie zmiescil. nie ma bata. ale plecaczek bardzo przyjemny i 5 lat gwarancji ma![]()
Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.
A Lowepro... dożywotnia gwarancja.![]()
nie szkodzilowe nie robi takich slicznych plecaczkow:rolleyes:
Polemizowałbym...![]()
śliczne plecaczki to robi KATE tylko ich cena powala.... niemniej jednak miałem mozliwośc testowania dwóch i powaliła na ziemię ich funkcjonalnośc.
No kata fajna ale ma dla mnie jeden duży minus. Mimo że plecak jest duży to w środku mało pojemny.
A jeśli chodzi o plecaki to dla mnie lowepro jest wygodniejsze i trochę lepsze w użytkowaniu niż tamrac. No i na lowepro nie widać kurzu tak jak na tamrac. :grin: Sprawdzone bo zawsze plecak albo torba mi leży na podłodze bo się już do szafy nie mieści.
Do Mini Trekkera wchodzi bez problemu 400d z gripem, 70-200/2.8L, sigma 17-70, 580exII, drugie body z założoną 50/1.8 (EOS 650)... I zostaje jeszcze trochę miejscaTo całkiem pojemny plecak
Jak wchodzi tam 1D to "chyba" nie ma co się obiawiać o 40d+grip...
5D mk2 | 7D mk2 | S20/1.8 | C35/2 IS | C100/2.8L IS | C24-70/2.8L II | C70-200/2.8L | 580II
do dwukomorowej ( o ile akurat komus zalezy na dwukomorowce) Naneu Alpha wchodzi mi (bez solidnego upychania):
- Tamron 28-75 mm/2.8
- Lampa (akurat tu mialem tylko Canon 420 EZ, ale rozmiary raczej sa
podobne), pod lampa Canon EF 50 mm/1.8
- Canon 400D z dopieta Sigma 70-200 mm/2.8
i zostalo jeszcze miejsce na jeden obiektyw wielkosci Tamrona 28-75.
Nie licze oczywiscie miejsca w duzych kieszeniach z przodu (gdzie tez mozna wrzucic np lampe, dzieki temu byloby miejsce na jeden dluzszy obiektyw).
Inna opcja:
- Canon Eos 5 (body, analog)
- Canon EF 50 mm/1.8
- Lampa Canon 420 EZ
- Canon 400D + wpiety Tamron 28-75 mm/2.8
- Sigma 70-200 mm/2.8
Plus moim zdaniem znacznie wieksza przestrzen nie fotograficzna w porownaniu do odpowiednikow Lowepro i Tamrac.
Wiekszy test tego plecaka w innym temacie tego forum![]()
Grzesiek "NomaD_FH" (nomad-imprezy.pl, Mój flickr, picassa)
Canon Eos 400D, Canon Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 + EF 50 1.8 + Sigma 70-200 2.8 + kit EF-S 18-55 IS + 580 EX II + NANEU PRO ALPHA+ mase śmieci
o cholercia....
jak widze tego naneu to chyba niepotrzebnie pospieszylem sie z kupnem tamrac'a choc jest on świetny...
Ja i tak będę cały czas za Lowepro. :P Jeśli o mnie chodzi to jest ładniejszy, a pojemnościowo, z tego co Kolega pisze, to taki sam. Jedyny plus (jak dla mnie) dla Naneo, a minus dla Lowe to montowanie statywu - nie na froncie, a z boku, co umożliwia dostęp do wnętrza bez konieczności wyciągania statywu.