Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 51

Wątek: co zyskam kupujac 85L zamiast 85 1,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Odnośnie szybkości - ja mam wersje II tego szkiełka która jest szybsza od I i mniejsza flara.
    sa jeszcze jakies roznice miedzy ver I i II?

Domyślnie

ja to bym chętnie założył taki topic o 50mm 1.2 i 1.4... bo sie waham...
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Domyślnie

coś entuzjazmu nie ma w opiniach o 85/1.2L. Postawię pytanie prosto, czy chociaż do portretów się to nadaje, bo z tego co czytam, to do focenia obiektów w ruchu nie ma co go stosować! no i co jest z AF 85/1.2 podłączonego do 5d. Trafia w punkt, na przesłonach wyższych niż 1.2 (do max f.2.0)? kupować czy nie kupować oto jest pytanie?! może ktoś w szczecinie użyczy mi swojego na 5 minut do podpięcia na próbę!?

Uzależniony

Domyślnie

The doc lepiej nie podpinaj i nie rob nim zdjec bo bedziesz chcial go miec. Tu nie chodzi tylko o ostrosc ale zdjecia z niego sa niesamowite. Sprawdzilem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArturBonoVox Zobacz posta
    The doc lepiej nie podpinaj i nie rob nim zdjec bo bedziesz chcial go miec. Tu nie chodzi tylko o ostrosc ale zdjecia z niego sa niesamowite. Sprawdzilem.
    No z tym szkłem jest tak, że albo się go nie kupuje albo kocha także trzeba uważać 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No niestety, AF złapać, zwłaszcza z większej odległości mając to szkło podpięte pod 5d to istna loteria. Co rusz trzeba podglądać na LCD, czy zdjęcie trafione. Ale jak trafi, to jest pinknie

Z ostatniej sesji:

Ostatnio edytowane przez Cichy ; 13-09-2008 o 10:22
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No niestety, AF złapać, zwłaszcza z większej odległości mając to szkło podpięte pod 5d to istna loteria. Co rusz trzeba podglądać na LCD, czy zdjęcie trafione. Ale jak trafi, to jest pinknie

Czyli w sumie identycznie jak z Sigmą 50mm 1,4 HSM na która wszyscy się krzywią mimo że kosztuje 4x mniej

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja mam Canona 50 1.4 i AF mi trafia zawsze. Sigma ma po prostu kiepski AF w swojej klasie Nie widzę więc związku, równie dobrze można porównać 85 L do tamrona 17-50, też nie zawsze trafia...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Znajomy focil tym szkielkiem w czasie wernisazu mojej wystawy i powiem szczerze, ze szczeke zbieralem kiedy ogladalem zdjecia. Mam 85 1.8 i roznica miedzy zdjeciami z obu szkielek jest kolosalna
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja mam Canona 50 1.4 i AF mi trafia zawsze. Sigma ma po prostu kiepski AF w swojej klasie Nie widzę więc związku, równie dobrze można porównać 85 L do tamrona 17-50, też nie zawsze trafia...
    Cichy, czy używasz tego szkła wyłącznie w scenach statycznych? Widziałem kiedyś na CB zdjęcia z 85 1.2 podczas jakiegoś wolnego tańca, piknie wyglądały, choć domyślam się, że było wybrane z wielu...

Jak odniosłbys szybkość 85 1.2 do 50 1.4?

Dzieki
    5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
    Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów