ja to bym chętnie założył taki topic o 50mm 1.2 i 1.4... bo sie waham...
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
coś entuzjazmu nie ma w opiniach o 85/1.2L. Postawię pytanie prosto, czy chociaż do portretów się to nadaje, bo z tego co czytam, to do focenia obiektów w ruchu nie ma co go stosować! no i co jest z AF 85/1.2 podłączonego do 5d. Trafia w punkt, na przesłonach wyższych niż 1.2 (do max f.2.0)? kupować czy nie kupować oto jest pytanie?! może ktoś w szczecinie użyczy mi swojego na 5 minut do podpięcia na próbę!?
The doc lepiej nie podpinaj i nie rob nim zdjec bo bedziesz chcial go miec. Tu nie chodzi tylko o ostrosc ale zdjecia z niego sa niesamowite. Sprawdzilem.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 13-09-2008 o 10:22
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ja mam Canona 50 1.4 i AF mi trafia zawsze. Sigma ma po prostu kiepski AF w swojej klasieNie widzę więc związku, równie dobrze można porównać 85 L do tamrona 17-50, też nie zawsze trafia...
O obiektywach wiem prawie wszystko
Znajomy focil tym szkielkiem w czasie wernisazu mojej wystawy i powiem szczerze, ze szczeke zbieralem kiedy ogladalem zdjecia. Mam 85 1.8 i roznica miedzy zdjeciami z obu szkielek jest kolosalna![]()
5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L
5D+grip x2, C 28 1.8, C 50 1.4, C 85 1.8, T 17-35 2.8-4, lampa itp, itd.
Tu był adres strony ale ktoś miał zły dzień...