Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
z tym wynajętym fotografem i fotkami "wszystkich" dzieci to tak nie do końca prawda...........
przykład: parę lat temu, I Komunia mojej najstarszej córki,
nie licząc zdjęć tych pozowanych/grupowych znalazła się na tylko na czterech zdjęciach, powiecie cztery to mało?......
powiem krótko wstyd ich pokazywać komukolwiek, bo jak można nazwać zdjęcie/pamiątkę na której, gdybym nie był Jej ojcem - nie wiem czy bym Ją rozpoznał ....
oczywiście nadal podtrzymuje że nie jestem za lataniem po kościele z kompaktami, że o telefonach kom. nie wspomnę - zgroza ! choć nie wyjątek...
Bo to był "fachura" Przepraszam za ironię, ale wiem oczym mówisz. Niestety, takich ludzi powinien weryfikować rynek - ale jak sam napisałeś:

i jeszcze jedno u mnie w jednej parafii, wyjątek (odpłatny! i to nie jest plotka) na fotografowanie ma jeden i ten sam fotograf......więc śmiem z całym szacunkiem i bez urazy "porządnych" księży, powiedzieć że nie każdy ksiądz ma na uwadze przede wszystkim "dobro" dzieci
Znam podobną sytuację: rodzice chcieli innego fotografa, ale ksiądz "na siłę" przeforsował swojego tłumacząc, że "już tyle lat współpracują". Skończyło się na tym, że będzie fotograf "z polecenia", a mnie wynajął kolega (po uzgodnieniu z proboszczem) po to, aby jego dziecko miało pewne zdjęcia...

jak wspomniałem parę postów wyżej, niech cykają - ale d...y z miejsca nie ruszają i będą wszyscy zadowoleni
Tak się nie da... Ktoś komuś będzie zasłaniał i ten ktoś wstanie/wyjdzie z ławki. Drugi i trzeci zrobi to samo i zamieszanie gotowe.