Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Wątek: Jak zrobić mam dobre zdjęcia komunijne ?

Domyślnie

co Wy chcecie od tych zdjęć ?..............
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Początki nałogu Awatar werek
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

drugi link - hałtura, nie zapłaciłbym za takie zdjecia
    Canon EOS R5 /// RF 24-104 f4 L /// EF 16-35 f4 L /// RF 100-500 f4.5-7.1 L /// EF 50 f1.8 /// EF 50 f1.2 L

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    co Wy chcecie od tych zdjęć ?..............
    No właśnie ja nie chcę nic...Uważam też, że ich autor powinien prezentować podobną postawę, nic nie chcąc ZA swoje prace.

BTW - chodzi link nr dwa...czyli ten u dołu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    No właśnie ja nie chcę nic...Uważam też, że ich autor powinien prezentować podobną postawę, nic nie chcąc ZA swoje prace.
    a może tak jest

a na poważnie,
    ludziska płacą za takie g... i się cieszą ??:
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Domyślnie

zrobiłem w życiu - a jestem amatorem - dwa razy chrzciny, robiłem zestawem 5d+50/1.4 ... daje radę aczkolwiek jasny zoom by się przydał, bo się nalatałem jak głupi ... ogólnie i tak chyba 50mm za wąsko było. od tej pory zmieniłem zdanie na temat fotografów robiących w kościołach... nie jest to proste rzemiosło, duży szacun Panowie!

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    a na poważnie,
    ludziska płacą za takie g... i się cieszą ??:
    A co byś zrobił gdyby komunię twojego dziecka zrobił tej klasy fotopstryk? Wynik jego pracy widzisz dopiero po uroczystości i możesz: zapłacić albo zrezygnować, tyle że wtedy dziecko nie będzie miało pamiątki. A poawtórki z innym fotografem zrobić się nie da :-(
    Ludzie płacą bo nie mają innego wyjścia. Ja też zapłacę za to cokolwiek dostanę. ...mam cichą nadzieję że układ z księdzem ma jakiś profesjonalista.
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

teraz wiem że poszedłbym do ksiedza wcześniej i rozmawiał konkretnie, drugi foto nie przeszkadza, ostatnio coraz częściej śluby robimy we dwójke i nie ma problemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tanto Zobacz posta
    A co byś zrobił gdyby komunię twojego dziecka zrobił tej klasy fotopstryk? .........
    nie czytałeś mojego posta

bo właśnie zrobił zdjęcia mojej córce taki właśnie fotoziutek

Dopiero zaczyna Awatar mariokenzo
    Miasto
    Stockport (UK)

Domyślnie

Witam!
    Ufffffff....przetrzasnalem caly watek, ktory naswietlil mi wiele problemow zwiazanych z robieniem zdjec w kosciele. Niestety dyskusja toczy sie glownie w kregu doswiadczonych zawodowcow, dla ktorych pewnie smeszne bedzie to o co zapytam.

Pozwolcie, ze wroce do scisle do watku, z jedna zmiana komunia/chrzest, czyli "Jak zrobic mam dobre zdjecia na chrzcie?"...moze (niezawodowo oczywiscie) komunia tez sie zdarzy na potrzeby usatysfakcjonowania rodziny. Kto wie?

Mam, to co mam i niestety... zona nie pozwoli mi miec wiecej, mianowicie 40D, 18-55mm f/3.5-5.6 , 90-300/4-5.6 EF i 430EX II plus dodatki typu pare filtrow, dufuzor itp. Jestem poczatkujacym fotoamatorem, niemniej jednak zdaje sobie sprawe, ze szklo ktorym dysponuje jest kiepskie. Tak, czy inaczej zostalem poproszony o pstrykniecie paru fotek na chrzcie u przyjaciol. Kosciol, w ktorym bede fotografowal jest dosc ciemny, ale najwazniejsze, ze bede mogl wczesniej pocwiczyc np. podczas proby scholi.

Prosze wiec o garsc ogolnych wskazowek na temat ustawien aparatu do robienia zdjec w takich warunkach, tzn. tryb, przyslona, iso, ewentualne ustawiena lampy itd. Zdaje sobie sprawe, ze nie da sie podac precyzyjnych wskazowek, bo wystarczy, ze na zewnatrz bedzie swiecic slonce, lub padal deszcz i bedzie to wymagalo znacznie roznych ustawien. Nie mniej jednak chcialbym zrobic jak najlepsze fotki tym, co mam.
    Dzieki serdeczne za fatyge.
    Ostatnio edytowane przez mariokenzo ; 21-11-2008 o 12:48

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

i tak będziesz robił na największej przysłonie i iso (w miarę możliwości lepiej je obniżać)
    jeżeli korzystasz z lampy to lepiej M + TTL no i obijanie (jeżeli nie są za daleko) od ścian i sufitu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów