Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: Jak zrobić mam dobre zdjęcia komunijne ?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    płacili 200 zł zaliczki dla "fotoziutka" ?? to ile bierze taki gość za komunię u was od dziecka?
    3 zdjęcia 50zł

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Widzę że dyskusja dawno odbiegła od tematu, pozwolę więc sobie dorzucić trzy grosze ;-)
    W tym roku trafiło mnie dwoma komuniami, mojej chrześnicy i córki, na obydwu będę musiał zrezygnować z robienia zdjęć w kościele - nie dla tego że pogodziłem się z narzuceniem monopolu, że przestraszyłem się księdza itp., tylko dla tego że rodzina boi się awantury. A że z rodziną się nie walczy, pozostaje mi mieć nadzieję że ktoś nie spartaczy zdjęć.
    Nie wiem kto będzie robił zdjęcia u mojej córki, ale akcje z fotografem u chrześnicy dosłownie mnie rozwalają - po ubiegłorocznej komunii gość się obraził i powiedział że nie będzie już robił takich imprez bo ktoś zrobił mu awanturę że jego dzicko znalazło się na tylko czterech kiepskich zdjęciach. W tym roku rodzice musieli go UPROSIĆ żeby obsługiwał kominię, w końcu ŁASKAWIE się zgodził, ale powiedział że jeśli zobaczy kogoś z aparatem to wyjdzie i tyle go zobaczą. Tak panowie nie ma to jak być małomiasteczkowym fotopstrykiem.
    Dla czego ja nie robię tych zdjeć? Bo o wszystkim dowiedziałem się w połowie ubiegłego tygodnia, a komunia jest za tydzień. Nie planowałem też obsługi całych imprez bo kiedyś przyjąłem sobie zasadę nie zarabiania na dzieciach, pozwala mi to zachować dystans i nie patrzeć na nie jak na szeleszczące banknoty.
    Pozostaje jeszcze jedno pytanie - dla czego się ciśnienie mi skacze? Bo wiem że żaden komunijny fotograf mający do obskoczenia kilkadziesiąt dzieciaków nie skupi się na uchwyceniu emocji i przeżyć związanych z pierwszą komunią, które będą odczuwały moje córki. Nie będzie miał na to czasu.

...był bym zapomniał - ten małomiasteczkowy fotopstryk będzie też nakręcał film
    Canon F1new (AE Finder FN, AE Power Winder FN), Canon F1new (Eye-Level Finder FN), FD 28/2,8, FD 50/1,4, FD 55/1,2 SSC, Tokina AT-X 90/2,5 macro FD, Tokina AT-X macro extender, Tokina AT-X 80-200/2,8 FD, Canon Extender FD 2x-B, Canon 40d, Tamron 17-50/2.8, Metz 58 AF-1, Rolleiflex 2.8F (Xenotar)

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tanto Zobacz posta

Pozostaje jeszcze jedno pytanie - dla czego się ciśnienie mi skacze? Bo wiem że żaden komunijny fotograf mający do obskoczenia kilkadziesiąt dzieciaków nie skupi się na uchwyceniu emocji i przeżyć związanych z pierwszą komunią, które będą odczuwały moje córki. Nie będzie miał na to czasu.
    ot i kwintesencja tak z jednej strony jak i z drugiej. Jak nie umiesz robić zdjęć to rób zbiorcze komunie...

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    marekb pokazał mi galerię fotoziutka - wycofuję swój głos w tym wątku
    Daj dla wszystkich niech zobaczą co fotoziutek potrafi

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Novaro Zobacz posta
    Daj dla wszystkich niech zobaczą co fotoziutek potrafi
    Właśnie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

facet mi nie tylko dziś bezczelnie zalazł za skórę wielokrotnie pozujac plecami w najważniejszych momentach, ale jakoś juz myślę, że dosć... Kiedyś na tym forum juz podawałem linka...

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Prosimy o raz jeszcze!!!:wink:

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

czyżby ten link?
    edit:
    .. chyba nie ten powyżej - prędzej to będzie ten
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 04-05-2008 o 23:36
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    czyżby ten link?
    edit:
    .. chyba nie ten powyżej - prędzej to będzie ten
    :-D :-D :-D Nigdy nie robiłem zdjęć na ślubach, zawsze wydawało mi się, że trzeba reprezentować swoim warsztatem jakiś poziom... Ale po obejrzeniu zdjęć z drugiego linka uznaję bez fałszywej skromności, że zrobiłbym lepsze
    Regulamin pkt 8.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dałem kiedyś negatywy z nart w Alpach kumplowi co razem byliśmy na wyjezdzie. Ja wołałem w KR. -zdjęcia piekne, a on oddał właśnie tam bo to jego kumpel był.Kolor śniegu soczyście niebieski... Nie wiem jak mając autoryzowany punkt fuji,mozna sobie na cos takiego pozwolić..??

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów