Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 89

Wątek: Jak zrobić mam dobre zdjęcia komunijne ?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Solec Kujawski

Domyślnie

Dzisiaj właśnie robiłem razem z kumplem fotki na komunii. Wszystko dograne, wszystko wyjaśnione: księża, siostry zakonne, rodzice. Praca z dwóch stron prezbiterium, więc nikogo nie przeoczyliśmy i nie musieliśmy zbytnio się przemieszczać. Materiału tyle, że aż strach się za to zabierać - ale lepiej dwa ujęcia więcej, niż jedno za mało (prawo Murphy'ego nas nie pokona!). I rodziny będą miały wybór...
    ---------------
    Don_Pedro_123
    ---------------

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

no to sobie wyobraź BatMan, że robiłem sobie nic i zachowywałem się dyskretnie stałem prawie cały czas przed linkami i zwrócić uwagę ksiądz powinien, ale fotoziutkowi. ja nawet lampy nie uzywam... A dzis , no cóz 5 minut rozmowy z księdzem, że wiem jak sie zachowywać, że nie będę przeszkadzał ani kamermanowi, ani fotoziutkowi, ani w celebracji w najmniejszym stopniu, że uprawnienia mam- poza tym juz mnie troche zna ze ślubnych- i dopiero argument, że podczas ślubów nie było ze mną nigdy najmniejszych problemów (sam kiedys chyba nawet ten ksiądz pytal po mszy czy mnie sie lampa zepsuła..), i że to tylko kilka zdjęć dla jednej rodzinki bo nie będą brać od fotoziutka, zmiękczyl księdza i warunkowo dostalem pozwolenie... Co nie zmieniło faktu że siostra znów mnie przeganiała. Znów dopiero po szeptanej rozmowie, że mam wyraźne pozwolenie, kiwnęła niedowierzająco głową i odpuściła...

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

Coz z siostrami nie ma zartow ale na serio wielki wplyw maja np rodzice i mysle ze to z nimi warto obgadac pewne sprawy a do tego na spokojnie umowic sie duuzo wczesniej z ksiedzem i rzeczowo pogadac i zaproponowac pare fotek do kroniki i wierz mi ze fotoziutki odpadna w przedbiegach. pewnie ze sa i tacy ktorzy nie dadza sie przekonac ale dobry fotograf i tak sobie poradzi. (a sluby sa dobra okazja do robienia sobie renomy-ostatnio byl taki lepek u mnie na slubie ze zmienial miejsca niesamowicie szybko i pstrykal jak oszalaly a prawie go widac nie bylo i nikomu nie przeszkadzal i sam bede go mlodym polecal!) Powodzenia w bojach a jak co sluze rada jak gadac z zatwardzialymi

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Szczerze to nie zależy mi na komuniach, a szczególnie na hiperprodukcjach komunijnych, lubię szukać wciąż coś nowego... Dlatego sluby tak komunie, chrzty.. nie. Czasem tylko jak ktoś ze znajomych prosi, a nie wypada mi odmówić. Wracając do ślubów, są takie kościoły gdzie mogę 135L nie sciągać, ale takich nie wiele.Wtedy faktycznie mogę być niewidoczny. a wracając do fotoziutka to facet nawet w czasie kazania sie nie opanował by sobie usiąść, a przy komunii żal mu było na duble i jedno dziecko jedna klatka, czyli moze 40-60% udanych... puszka 1D mkII z podpietym 24-105 i lampa bez przerwy i na wprost... U mnie 5D i 35L f 1.6-2.8 iso 800-1600 99% bez lampy. Chciałbym zobaczyć te jego zdjecia z Marka....??
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 04-05-2008 o 19:36

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli jedynie doświetlał (choć nie sądzę, piszesz, że walił na wprost) to efekt może - zaznaczam - może być nie najgorszy. Mam podobny zestaw (do ,,fotoziutka'') Zastrzegam - komunii nie robię.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

skoro, mam praktycznie cały sezon zamknięty to chyba i 5x lepszy...:wink: jedna parka poświęciła 200zł zaliczki i zrezygowała z ich usług na rzecz...moich... czemu...?? pewnie myslą, że jak tanio to do d..y..:-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    jedna parka poświęciła 200zł zaliczki i zrezygowała z ich usług na rzecz...moich... czemu...?? pewnie myslą, że jak tanio to do d..y..:-)
    płacili 200 zł zaliczki dla "fotoziutka" ?? to ile bierze taki gość za komunię u was od dziecka?
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    płacili 200 zł zaliczki dla "fotoziutka" ?? to ile bierze taki gość za komunię u was od dziecka?
    3 zdjęcia 50zł

Zablokowany

Domyślnie

marekb pokazał mi galerię fotoziutka - wycofuję swój głos w tym wątku

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    marekb pokazał mi galerię fotoziutka - wycofuję swój głos w tym wątku
    Daj dla wszystkich niech zobaczą co fotoziutek potrafi

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów