Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 89

Wątek: Jak zrobić mam dobre zdjęcia komunijne ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Sluby robię, a jutro komunie dopiero czwartą... Nigdy przed komunią nie szedłem do księdz poinformowac go bo z tego co słyszałem to jest monopol jednego fotoziutka (w zeszłym roku siostra mnie chyba 5 razy wyganiała za "linki" ale miałem to gdzieś), który skutecznie zasłania całym ciałem w trakcie komunii. Jurto zamierzam isc przed do ksiedza i fotoziutkowi powiedzieć że nie zależy mi na 80dzieciach tylko na jednym za którego mam 600zł i jesli bedzie utrudniał to ja mu też mogę...:wink: A proboszcz jak zabroni to i tak będę z tego sobie robił nic. Wiem jak sie zachować, ale tu klika jest prawie oficjalna. Miałem robić komunie- była taka propozycja od rodziców- ale proboszcz sie nie zgodzil bo fotoziutek ma praktyke i tylko on moze... zobaczymy jutro..
    W takich niesprzyjających okolicznościach zawsze można przedstawić się jako rodzina fotografowanego... I po fotoziutku

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

Sluby robię, a jutro komunie dopiero czwartą... Nigdy przed komunią nie szedłem do księdz poinformowac go bo z tego co słyszałem to jest monopol jednego fotoziutka (w zeszłym roku siostra mnie chyba 5 razy wyganiała za "linki" ale miałem to gdzieś), który skutecznie zasłania całym ciałem w trakcie komunii. Jurto zamierzam isc przed do ksiedza i fotoziutkowi powiedzieć że nie zależy mi na 80dzieciach tylko na jednym za którego mam 600zł i jesli bedzie utrudniał to ja mu też mogę...:wink: A proboszcz jak zabroni to i tak będę z tego sobie robił nic. Wiem jak sie zachować, ale tu klika jest prawie oficjalna. Miałem robić komunie- była taka propozycja od rodziców- ale proboszcz sie nie zgodzil bo fotoziutek ma praktyke i tylko on moze... zobaczymy jutro..
    Ot i kultura...

focas
    Guest

Domyślnie

Jurto zamierzam isc przed do ksiedza i fotoziutkowi powiedzieć że nie zależy mi na 80dzieciach tylko na jednym za którego mam 600zł i jesli bedzie utrudniał to ja mu też mogę...:wink: A proboszcz jak zabroni to i tak będę z tego sobie robił nic.
    Gratuluję wiedzy i doświadczenia; mam nadzieję, że nie skończy się to jak na pewnym ślubie (opowiadali mi ludzie będący gośćmi) - ksiądz w pewnym momencie miał dość "natchnionego łapacza momentów" i przerwał ceremonię do chwili wyjścia tego osobnika z kościoła. Tak, miał do tego pełne prawo. Tak, może zabronić robienia zdjęć innym fotografom. Wątpliwości? Sprawdzić w materiałach źródłowych ("zalecenia" episkopatu).
    Na ślubach spotykam się dość często z miłym gestem ze strony księży, którzy na samym początku proszą gości o godne zachowanie i powstrzymanie się od filmowania oraz fotografowania, skoro para młoda zaprosiła fotografa i kamerzystę. Jeśli uważacie, że to przesada - kiedyś byłem gościem na ślubie: gdy rozpoczęła się przysięga z ławek wybiegło ponad 10 osób z kompaktami i chyba 3 z kamerami...
    A tak na koniec - życzę Ci abyś za kilka lat nie został takim fotoziutkiem, mającym swoje wypróbowane pomysły i dobre kontakty; po dobrych kilku latach pracy może być ciężko o nowe pomysły, zwłaszcza, gdy od klientów słyszysz "widzieliśmy takie zdjęcia i chcielibyśmy coś takiego"
    Adam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    sam pofoce swojemu dziecku, nikogo o zgodę pytać nie muszę
    Pieknie powiedziane.... jak by mi ktos zabronil dla swojego dziecka robic zdjecia w czasie bardzo waznego wydazenia to bym go smiechem zabil....

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mowimy tu o Polsce, z czarnymi naprawde nie wygrasz, na konfliktach z nimi mozna tylko stracic zwlaszcza ze wzgledu na sprawnie dzialajaca poczte pantoflowa. Oni lubia czuc ze maja wladze, lepiej potulnie i grzecznie o cos prosic to wtedy jest szansa ze cos sie tam w takich "negocjacjach" osiagnie, wystarczy wiedziec gdzie polechtac. Jesli sie to gryzie z pogladami to trzeba to potraktowac jak teatr albo sesje rpg, niczego nie zmienisz a po co sobie drzwi zamykac na przyszle okolicznosci

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BatMan Zobacz posta
    Ot i kultura...
    to do mnie...??

focas, ja już jestem fotoziutkiem tylko 3x droższym od tamtego...

a co do wiedzy i doswiadczenia to akurat wiem jak sie zachować- slubów mam za sobą kilkadzieści,a w samym tym jednym kosciele zrobiłem 7 slubów, 3 chrzty i 3 komunie wiec porównanie do łapacza momentów prosze mnie raczej nie porównywać..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez focas Zobacz posta
    ................kiedyś byłem gościem na ślubie: gdy rozpoczęła się przysięga z ławek wybiegło ponad 10 osób z kompaktami i chyba 3 z kamerami...
    ....Ja byłem w podobnej sytuacji , ale ksiądz po inwazji pstrykaczy, nakazał im złożyć broń do "depozytu" a był to jakiś wiklinowy koszyk po uroczystości mogli dopiero odebrać
    dobrze że Ja akurat nie robiłem zdjęć wcale, a nawet gdyby, nikt nie zmusiłby mnie do tego
    dodam że nie jestem za tym aby wskakiwać księdzu na plecy aby mieć lepsze ujęcie, co poniektórzy tak by uczynili gdyby się tylko dało,
    ale zdjątko które zrobi babcia, której nie stać na foty od "fotoziutka" - owszem, byle zachować umiar i nie zapominać o powadze wydarzenia jakim jest I komunia, ślub etc. , błysk flesza nikomu nie przeszkodzi , ale latanie po kościele jest już paskudne, zwłaszcza jak lata se tak z 20 "pstrykaczy"......
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Coś już napisał
    Miasto
    Łeba

Domyślnie

to do mnie...??

.
    Tak...jak sam zauwazasz w swoim poscie piszesz ze lekcewazyles wszystkich i wszystko masz gdzies, pmijajac fakt uroczystosci jakim jest przyjecie sakramentu. Takie pstrykanie zdjec mozna zrobic wszedzie. Akurat ksiadz jest gospodarzem kosciola i tak niech zostanie, dlatego ma prawo i obowiazek dbac o lad spokoj a przede wszystkim swietosc tego miejsca jaki mjest kosciol.
    pozdrawiam i nie zycze Ci nigdy by ktos ciebie tak traktowal jak Ty innych.

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

wiem jak sie zachowac w kosciele i gdzie powiedziałem że lekceważę...??A zastanów sie co piszesz...?? Sam zostałem poproszony przez kilku rodziców, a nie pytałem ksiedza bo wiem ze odmawia wg swojego humoru. Moze gdybys zobaczył foty od fotoziutka zmieniłbys zdanie i nie jest to żadne pstrykanie tylko fotografia, którą sobie zyczą rodzice i oni też powinni miec cos do powiedzenia...

Początki nałogu Awatar djcargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A zastanów sie co piszesz...??
    Marek, zostaw tego trolla, bo on Ci spokoju nie da :P

Lepiej napisz jak na tej komunii było?
    Regulamin pkt 8.

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów