Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Czy matryce maja wplyw na aberacje chromatyczna?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    zaobserwowalem, ze czesto bywa tak;
    ktos (po dlugich bojach wewnetrznych) zdecydowal sie na jakis system, to potem szuka na sile sprzymierzencow utwierdzajacych go w tym wyborze
    onanizm sprzetowy na poziomie beginner. tzn. jeszcze nie ma sprzetu (body + szklo(a) kitowe to nie jest jeszcze sprzet) ale juz sie onanizuje

A to ktos kto ma 20D opluje 350, a to odwrotnie (nikosie nie maja tego problemu, bo maja wlasciwie tylko D70
    hehe... ale maja cala galerie aparatow Canona, na ktore mozna przeklinac no i w gazetach widuja D2X, a to tez dobry powod, zeby sie wymadrzac na temat lepszosci swiat bozego narodzenia...

roznica jest tylko taka, ze pytania typu "350D a D70" na tym forum tocza sie raczej cywilizowanie i na poziomie merytorycznym (pomijajac oczywiscie lekka tendencyjnosc). natomiast tam jest C - syf, N - wypas. i tak mniej wiecej tocza sie dyskusje

pomijam fakt, ze na tym forum watkow mocno krytycznych do Canona (za jakosc szkla, niedokladnosc produkcyjna, ...) sie nie usuwa.

Canon upiera sie przy FF ze wzgledow prestizowych (tu jest lepszy od nikona), ale IHMO 1,3 bylby lepszy.
    poczekamy, zobaczymy
    tutaj bardziej podoba mi sie konsekwentne tkwienie przy cropie 1,5x Nikona. ma to zalety wzgledem optyki i likwiduje wiele problemow. tylko zeby jeszcze Nikon potrafil wyprodukowac sam jakas uczciwa matryce, zamiast zdawac sie na problematyczne Sony...
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Ta matryca sony nie jest zla (producenci sredniego formatu najczesciej tez kupuja matryce, czy raczej przystawki).

Porownujac profesjonalne body nikona i canona, uwazam, ze oba sa swietne, ale jeden i drugi system ma swoje wady. W tej chwili d2x jest lepszym korpusem od 1dmk ii (1ds mk ii nie mialem to sie nie wymadrzam, poczekamy na odpowiedz canona.
    Ja to od canona oczekiwalbym poprawy ergonomii w wybieraniu pol autofokusa. co z tego, ze mam ich 45 skoro uzywam tylko centralnego, bo wybor pol jest tak upierdliwy?
    Kolejna sprawa to czulosc af.

Gdyby poprawic powyzsze, to IMHO powstaloby prawie idealne body

(no i dolozylbym do listy zyczen wyswietlacz 2,5" lub 3")

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ta matryca sony nie jest zla (producenci sredniego formatu najczesciej tez kupuja matryce, czy raczej przystawki).
    tylko dobija ich najbardziej prozaiczny z problemow: dostawy. co z tego, ze D2X jest w katalogach, skoro na zakup trzeba w dobrze zaopatrzonej Adoramie czekac w kolejce miesiac? albo leciec na Tajwan zeby sobie przywiezc aparat?

Ja to od canona oczekiwalbym poprawy ergonomii w wybieraniu pol autofokusa. co z tego, ze mam ich 45 skoro uzywam tylko centralnego, bo wybor pol jest tak upierdliwy?
    Kolejna sprawa to czulosc af.
    wiesz, jakbym mial wypisywac wishlist do Canona i producentow DSLR w ogole, to by mi zajelo troche... pozwole sobie nowy watek zalozyc, bo to moze byc ciekawa dyskusja

(no i dolozylbym do listy zyczen wyswietlacz 2,5" lub 3")
    a mnie wystarczylby nawet 1,5". byle histogram byl RGB nie tylko sumaryczny. choc to i tak lepiej niz sam kanal zielony (ale sie narazam ), ale jednak jest to swego rodzaju pieta Achillesowa dzisiejszych cyfr. skoro optymalne jest "naswietlanie do prawej", to do jasnej ch... niech producenci sie wysila i zaoferuja uzytkownikom srodki do tego
    www albo tez flickr

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    tylko dobija ich najbardziej prozaiczny z problemow: dostawy. co z tego, ze D2X jest w katalogach, skoro na zakup trzeba w dobrze zaopatrzonej Adoramie czekac w kolejce miesiac? albo leciec na Tajwan zeby sobie przywiezc aparat?
    na 1 ds mk II tez trzeba czekac

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

na 1 ds mk II tez trzeba czekac
    hehe... i co gorsza, Canon nie ma nawet na kogo zwalic winy
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zamykam.
    Powod: wojna systemowa.
    (mimo ze dwa razy prosilem i nawet specjalnie zmienialem temat)
    Trzeba by dopisac do regulaminu

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów