Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Czy jestem normalny??

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

O tak, miejsce umieszczenia dekielka jest kluczową sprawą.
    Mi się coraz częściej zdarza zapomnieć go zdjąć z szkiełka, gdy chcę fotografować...

@Chris_11 - robiłeś już zdjęcia przy f22, żeby sprawdzić jak bardzo uświnili matrycę w fabryce? Ja raz zrobiłem, nie mam zamiaru tego powtarzać...
    Pozdrawiam,
    Michał

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Oczywiście, że tak. Posunąłem się nawet dalej... Poszedłem na f/32.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Oczywiście, że tak. Posunąłem się nawet dalej... Poszedłem na f/32.
    To jednak jesteś normalny - można chyba zamykać wątek
    EOS - conditio sine Kwanon...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    ...
    I jeszcze problemy z gwarancją. Wolę zamówić w moim mieście Szczecin i na naprawę gwarancyjną oddać do sklepu niż w internecie i wysyłać kurierem "na Żytnią".

Sklep i tak wyśle na Żytnią bo to jedyny autoryzowany serwis w PRL-u.

W którym sklepie w Szczecinie kupujesz - bo nie znam żadnego, który miałby towar "na składzie".

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Zapytam inaczej czy to normalne ,że sprzęt renomowanych producentów , który kupujemy za "ciężkie" pieniądze ma wady w postaci np : wadliwego AF , problemy z BF/FF ?

Myślę ,że gdyby kupowany sprzęt był w przeważającej większości : 99,9 % właściwej jakości i pozbawiony błędów nie było by pytania czy my jesteśmy normalni testując lub nietestując sprzęt ?

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Nawiązując do początkowego pytania - jeśli wziąć pod uwagę kryterium statystyczne, to niestety chyba jesteś NIENORMALNY
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Czyli wszystko ok mieszczę się: w 0,01 % :wink: a już myślałem ,że ze mną źle .

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Coś w tym chyba jest. Cały mój sprzęt został kupiony wysyłkowo. W dążeniu do minimalizacji ceny jest oczywiste ryzyko trafienia na bubel. Wszystkie kupione przeze mnie elementy mają jakieś pokrętne pochodzenie, jakieś niby gwarancje - trochę producenta, trochę sprzedawcy. Coś kupione w USA, coś w De, coś w HK reszta w Polsce ale nic nie pochodzi z oficjalnej dystrybucji, posiada jakieś niby rachunki i jakąś niby gwarancję sprzedawcy. Wszystko w oryginalnych pudełkach, nowiutkie ale ani przez moment nie miałem poczucia, że dostaję sprawdzony sprzęt. Korpus po wyjęciu z pudełka ani zipnął. Odesłany i bez problemu wymieniony na nowy. Uczestniczę w jakichś "prywatnych" aukcjach Allegro, zamawiam obiektyw gdzieś przez komórkę - jedyne okno na świat sprzedawcy - w tle płacze dziecko... Samopoczucie takie sobie. Przyznam, że dopiero testy w akcji w różnych warunkach upewniły mnie że to na prawdę jest dobry sprzęt. Sam moment zakupu to wyłącznie ryzyko.

Masz mocne nerwy.
    Zakupy drogiego sprzętu na Allegro, od kontrahenta typu no name, to prawdziwa loteria i czasem można się nieźle przejechać.
    Ja kupowałem wyłącznie w sklepach a teraz wyłącznie od Towersa.
    I (odpukać), jak do tej pory wszystko OK.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Sklep i tak wyśle na Żytnią bo to jedyny autoryzowany serwis w PRL-u.

W którym sklepie w Szczecinie kupujesz - bo nie znam żadnego, który miałby towar "na składzie".
    Sprzęt zamawiam przez stronę Euro RTV AGD z odbiorem w sklepie. Mam farta bo to chcę maja w ofercie na stronie. Sigmę 17-70 mm f/2.8-4.0 miałem po dwóch dniach od złożenia zamówienia (zamówiona po południu w czwartek w poniedziałek do odbioru). Canon 70-200mm f/2.8 L USM jest ściągany na zamówienie, ale mogę poczekać.

Parę razy już reklamowałem sprzęt z wysyłki i nie chcę więcej. Dlatego cieszę się, że to sklep wyśle na Żytnią a nie ja. Do mnie należy jedynie złożenie sprzętu w sklepie wraz z opisem uszkodzenia, więcej mnie nie interesuje.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Zapytam inaczej czy to normalne ,że sprzęt renomowanych producentów , który kupujemy za "ciężkie" pieniądze ma wady w postaci np : wadliwego AF , problemy z BF/FF ?

Myślę ,że gdyby kupowany sprzęt był w przeważającej większości : 99,9 % właściwej jakości i pozbawiony błędów nie było by pytania czy my jesteśmy normalni testując lub nietestując sprzęt ?
    Ja podchodzę do sprawy troche inaczej... Jestem amatorem, nie zarabiam na zdjęciach, nie mam i nie potrzebuję eLek (choć nie powiem, że chciałbym mieć )... Jednym zdaniem mówiąc - jak 75% użytkowników tego forum.
    Nie robię testu na bateryjkach, kartach, płotach, murach... bo szkoda mi na to czasu i nerwów. Zamiast tego, wolę wyjść w plener i tam okaże się, czy: aparat ma BF/FF, czy obiektyw ma kiepski AF i czy faktycznie przeszkadza mi to aż tak bardzo, żebym musiał wymieniać/kalibrować. W końcu mam na to rok gwarancji.
    A czytając to forum, naprawdę mam wrażenie, że ludzie kupują sprzęt za, jak to napisałeś, "ciężkie" pieniądze i chcą sobie, producentowi, sprzedającemu i innym użytkownikom na siłe udowodnić, że sprzęt ma wady już jak wychodzi z fabryki. Nie popadajmy w paranoje.
    Ilu z nas tak naprawdę jest potrzebna superszybka, superostra eLka w połączeniu z xxD, xD, jeśli tak naprawdę większość zdjęć nigdy nie ujrzy papieru fotograficznego, a jeśli już to w formacie 10x15, gdzie nie ma już znaczenia, czy robisz 17-55 f/2.8, czy znanym kitem, bo i tak różnicy nie będzie widać.

Stąd moje przemyślenia odnośnie normalności...
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów