Wieeeelkie dzięki za info...trzeba będzie się wybrać do Poznania
![]()
UFf Właśnie wróciłem z kina byłem w cyfrowej sali (nie IMAX) i było zajebiście coś co trzeba zobaczyć nie bedąc nawet fanem... polecam , kolory ostrość wogóle bomba .... niesoamowite
Byłem w dniu premiery w IMAX Łódź. Obraz - max, dźwięk - trochę za dużo średnich. Ogólnie warto to przeżyć![]()
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 06-04-2008 o 20:57
.
Ktoś kto fascynuje się obrazem i kinem , fotografią i jeszcze szeroko pojetym rockiem napewno zostanie wciśnięty w fotel ... a jakość jak napisał wczesniej kolega swiderski jest niesamowita ... napewno jeśli bede szedł na coś do kina to sprawdzę czy puszczają to w cyfrowej sali![]()
Popmart, orientujesz sie od strony technicznej, w jaki sposob na cyfrowej sali rozwiazano trojwymiarowosc obrazu? W IMAX sprawe zalatwia polaryzacja swiatla - dwa projektory rzucaja dwa obrazy z przesunieciem paralaktycznym, uzywajac do tego swiatla o obroconej o 90 stopni polaryzacji. Okulary poprzez filtry polaryzacyjne oddzielaja te dwa obrazy i wpuszczaja kazdy z nich tylko do jednego z oczu. A jak to jest w tej innej technologii?
.
z tego co widziałem: snop swiatła puszczany jesz przez matrycę o wielkości kartki ! A4 daje to niesamowity efekt jakości obrazu jaki trudno znaleźć w zwykłym analogowym kinie. a od strony technicznej 3D to nie mam pojęcia ...![]()
Ostatnio edytowane przez popmart ; 07-04-2008 o 10:33