Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Hello, Hello U23D

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    Fakt, w IMAX nie byłem dlatego zacytowałem stopklatkę Ale te 6 pięter to chyba przesadziłeś? Czy to jakiś ekhmm trik jest, skoro np w Poznań Plaza jest IMAX
    , a budynkowi dużo brakuje do wysokości wieżowca (a z tego co pamiętam, to kino jest na I piętrze, więc i tak pełna wysokość budynku odpada).
    Co do tego kina cyfrowego, to właśnie podobno ostatnio w wielu miastach się pojawiło - nawet w takiej wiosce jak Szczecin, ale jeszcze się jakoś nie zebrałem w sobie, żeby pójść i zobaczyć.

Ale:
    NIE ZNAM SIĘ I NIE ZAMIERZAM SIĘ KŁÓCIC - post był czysto odtwórczy. :wink:

tak jest napisane w reklamach sam osobiście nie mierzyłem ale nie zmienia to faktu że jest ogromny na wysokość pewnie ładnych kilka kinowych się zmieści ...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Swarzędz

Domyślnie

Wieeeelkie dzięki za info ...trzeba będzie się wybrać do Poznania

Domyślnie

UFf Właśnie wróciłem z kina byłem w cyfrowej sali (nie IMAX) i było zajebiście coś co trzeba zobaczyć nie bedąc nawet fanem... polecam , kolory ostrość wogóle bomba .... niesoamowite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Byłem w dniu premiery w IMAX Łódź. Obraz - max, dźwięk - trochę za dużo średnich. Ogólnie warto to przeżyć
    Ostatnio edytowane przez dr11 ; 06-04-2008 o 20:57
    .

Bywalec Awatar Antolll
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    , kolory ostrość wogóle bomba .... niesoamowite
    To jak z opinii o 85L
    6DII + 17-200/2,8L

Domyślnie

Ktoś kto fascynuje się obrazem i kinem , fotografią i jeszcze szeroko pojetym rockiem napewno zostanie wciśnięty w fotel ... a jakość jak napisał wczesniej kolega swiderski jest niesamowita ... napewno jeśli bede szedł na coś do kina to sprawdzę czy puszczają to w cyfrowej sali

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Popmart, orientujesz sie od strony technicznej, w jaki sposob na cyfrowej sali rozwiazano trojwymiarowosc obrazu? W IMAX sprawe zalatwia polaryzacja swiatla - dwa projektory rzucaja dwa obrazy z przesunieciem paralaktycznym, uzywajac do tego swiatla o obroconej o 90 stopni polaryzacji. Okulary poprzez filtry polaryzacyjne oddzielaja te dwa obrazy i wpuszczaja kazdy z nich tylko do jednego z oczu. A jak to jest w tej innej technologii?
    .

Domyślnie

z tego co widziałem: snop swiatła puszczany jesz przez matrycę o wielkości kartki ! A4 daje to niesamowity efekt jakości obrazu jaki trudno znaleźć w zwykłym analogowym kinie. a od strony technicznej 3D to nie mam pojęcia ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    z tego co widziałem: snop swiatła puszczany jesz przez matrycę o wielkości kartki ! A4 daje to niesamowity efekt jakości obrazu jaki trudno znaleźć w zwykłym analogowym kinie. a od strony technicznej 3D to nie mam pojęcia ...
    Hmm, czyzby matryca LCD zastapila w tym przypadku slajd? A ciekawe, ciekawe...
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Hmm, czyzby matryca LCD zastapila w tym przypadku slajd? A ciekawe, ciekawe...
    tak to z grubsza wyglądało ... a najfajniejsze jest to że było to widć z foteli bo owa matryca była już "w sali" tzn wystawała z okienka projekcyjnego

ale zdaje się że na podobnych zasadach działają niektóre projektory ... tylko ta matryca w nich jest maleńka
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 07-04-2008 o 10:33

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów