Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
hmm, gdyby nie te wszystkie fora to 90 % ludzi nie wiedziałoby co to FF/BF. Kiedyś kupiłem aparat zacząłem robić zdjęcia i byłem szcześliwy. Później zaczałem czytać fora dyskusyjne i się dowiedziełam o wszystkich wadach swojego sprzętu i o tym jak to źle robi zdjęcia.

A waracjąc do tematu to mam nadzieję że na żytniej dla odmiany porządenie skalibrują Ci puche i będzie śmiagać ze wszystkimi szkłami.
Witam.
Ja tez kupilem Canona 40D (w pazdzerniku) + 50 mm 1.8 - focilem i bardzo nie narzekalem - chociaz nie raz glebia ostrosci cos mi nie pasowala.

Jak kupielem tydzien temu 135 L to niestety juz tak fajnie nie bylo - bo po podpieciu szkla i po kilku pierwszych fotkach na 2.0 - okazalo sie ze dopiero cos jest nie tak z ostroscia.
Na poczatku myslalem ze szklo - podpialem wiec 50 i porobilem testy (tekst w gazecie) i kurcze widze ze tez cos nie tak z ostroscia - zaczyna sie wczesniej niz ostrzylem.

Dla upewnienia sie podzwonilem po znajomych i potestowalem to szkielko owe na innych body - i jest suuuuper.

Wiec niestety blad AF Canona 40D - musi pojechac na Zytnia

Mnie samego nie raz wkurzaly narzekania ludzi na sprzet zamist robienie zdjec.
Jednak dzieki temu forum dowiedzialem sie ze jest cos takiego jak FF i BF.

Sami chyba wiecie ile wynosi glebia ostrosci dla Cropa 1.6, 135 mm, przeslony 2 oraz 2-3 metrow ?!

Nie wydaje mi sie zeby mozna w takich warunkach robic fotki z obiektywem albo aparatem majacym FF lub BF!