Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: FF/BF w moim 40D czy mam ?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sisimon17 Zobacz posta
    ZROBIŁEM TEST NA BATERYJKACH _ I MAM PROBLEM PRZY PRZESŁONIE 2.8 I NA 17. Postawiłem bateryjke i od razu za nią kasete DV. Ponadto postawiłem 4 małe paluszki koło siebie w rzędzie. Na przesłonie 5.6 normalne że ostrość idealna tak przy 17 jak i przy 50. Teraz na przesłonie 2.8 przy 50 też jest super ostrość na każdym elemencie i tylko na nim. Do kitu jest na 17 przy 2.8
    Gdy ustawię ostrość na bateryjkę to słaba ostrość. Gdy ustawie na kasete wtedy bateryjka jest ostra. Podobnie z bateryjkami w rzędzie. Gdy ustawie na 1 ostrości nie ma. Gdy na 2 ostra 1. Gdy na 3 ostra 2. Gdy na 4 ostra 3.
    CZY MOŻNA Z TYM ROBIĆ ZDJĘCIA CZY TEŻ RACZEJ WYMIENIĆ OBIEKTYW NA INNY ?
    a to przykład przy 2.8 i 17
    http://rapidshare.de/files/38848453/test.zip.html
    Niestety ten tamron tak już ma. Możesz ustawiac ostrośc na 50mm i zjeżdżac do 17 - ja osobiście tego nie robie bo mi tak jakoś po prostu nie pasuje. Po prostu przyzwyczaic sie do tego i z tym życ. USM w PSie już sporo pomaga, poza tym ten FF nie jest na tyle ogormny. Znaczy w sumie to jest dosyc sporawy ale obiekt nadal jest na końcu GO, więc USM w PSie i gra. Poza tym ja osobiście zauważylem, że odbitki na papierze mam ostrzejsze niż je widze na monitorze. Ale to dziwne bo nie jest chyba nic złego z monitorem bo widze na nim super ostre zdjęcia innych :-P No nic ale już powoli wychodzę a paranoidalnego przekonania o FF/BF w puszcze ale co prawda nadal nie jestem w pełni zadowolony z ostrości swoich zdjęc :-P

P.S. w ogóle to bym chciał miec takie żyletki jakie widzę w wizjerze i w sumie wydaje mi się, że tak jak najbardziej powinno byc no ale nie jest i może stąd wynika moja paranoja?

P.S.2 Dopiero co sciągnąłem te foty z rapida i w czym widzisz problem? Jest znośnie troszkę wyostrzenia i wszystko gra jak na moje... Idź cieszyc się aparatem
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 17-03-2008 o 00:03
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów