Poniewaz sa 2 katalogi a w nich troche plikow to zrobilem ZIPa
http://rapidshare.com/files/100181100/Reqrd.zip
A teraz po kolei:
Otwieram plik w CS:
a) 1wszy komunikat
Restarize Generic EPS format
i sa dane
20.43cm x 29.28cm 72pixels/inch CMYK color
b) drugi komunikat
This file uses one or more fonts which are unavalible on this machine. Rasterize anyway?
Klikam OK i mam "kolorowy zawrot glowy"
Hmmmmmm..... dziwne - u mnie w folderze Fonts po instalcaji CS3 jest tylko folder ATM z dwoma małymi plikami. U ciebie jest ...\Base i \Cmaps ale po skopiowaniu ich do mnie nie działa.
U Ciebie wygląda to mocno inaczej. Pewnikiem CS robi to jeszcze inaczej niż PS 7.0 i CS2/3.
Tak czy inaczej Support Adobe w końcu przyznał, właśnie przed chwilą, że "jest coś na rzeczy" i że odtworzyli błąd u siebie - będą szukali "root cause". Oni to wiążą z literkami PL przy systemie, podobnie jak Dominik. Ja wątpię bo na własne oczy widziałem Vista EN i CS3 extended EN i też nie chciało działać. Zooooooobaczymy co chłopcy z Adobe wymyślą
![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
W domu zrobie jeszcze kopie z CS3 tego folderu i bedziesz mial okazje porownac. Pewnie cos chlopaki wymysla![]()
U mnie otwiera bez problemu we wszystkich aplikacjach - ID, AI, PS, ale wcześniej używałem 2.0/10/7.0
5DmkIII + 350D + Canon 70-200 F4LIS + Canon 24-70 f/2.8 + EFS 18-55 kit,Tamron 28-75 2.8 + 580 EX II + velbon sherpa i mnóstwo chęci i planów.
W2K SP4, PL
Elements 1.
Otwiera bez problemu, rasteryzując uprzednio.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
No na taką szybkość to nie ma co liczyćMają teraz problemy z LR i ACR
Nie sądzę, żeby cokolwiek było w ciągu miesiąca. Obiecali, że "dadzą znać". Z reguły priorytet mają te bugi, które dotyczą dużej grupy userów. EPSami to naprawdę mało się zajmuje a jeszcze mniej wie co to takiego
Dzięki wszystkim za udział w testach - dzięki temu miałem możliwość "udowodnienia", że to nie tylko u mnie tak jest. Standardowe zachowania wszystkich supportów są takie same - odesłać do Gatesa![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Zrobilem "glupi test". Otworzylem w swoim CS3 i zapisalem jako EPS (a ze nie mam z tym doswiadczenia to kliknalem zapisz tylko bez zadnych dodatkowych opcji). Plik wyslalem na maila. Sproboj otworzyc.