Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Wątek: Photoshop i EPS - kto potestuje?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam. Na poczatku PS mowil o fontach i czy "rasterowac". Kliknalem tak
    Otworzylo sie bez problemu
    1) MS WIndows Vista Ultimate - wersja ENG
    2) Photoshop CS3 Extended (Adobe Photoshop Version: 10.0 (10.0x20070321 [20070321.m.1480 16:39:00 cutoff; m branch])
    3) Jest to "swieza" wersja zassana z neta (trial). Niestety licjencji nie mam tak wiec zassalem triala i dziala ok
    Jesli chcesz wiecej info - posaram sie dostarczyc

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

1.XP HE PL (SP2)
    2.CS2 Eng std
    3.pierwsza(czysta) instalacja
    otwiera bez problemu

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Ano prosze

i jak klikniesz "export" to juz nie ma zadnych opcji do wyboru?
    Ja chyba wymiekam - znajac zycie to pewne jakis dziwny znaczek w tekscie w pliku i tyle
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    i jak klikniesz "export" to juz nie ma zadnych opcji do wyboru?
    Ano nie ma

Cytat Zamieszczone przez Riccardo Zobacz posta
    Ja chyba wymiekam - znajac zycie to pewne jakis dziwny znaczek w tekscie w pliku i tyle
    Raczej nie znaczek choć w pliku jest odniesienie do fontów helvetica, których nie ma w systemie. Wg. supportu Adobe Colour Confidence było łaskawe użyć stareńkiego jak Świat sposobu kodowania - Adobe Illustrator 5.5 (nie wiem, którą kolejną wersję teraz mamy bo Illustratora nie używam). Wygląda na to, że CSx nie jest "backwards compatible" bo PS 7.0 pliki EPS otwiera. Wyglada też na to, że user musi mieć albo PS 7.0 albo nauczyć się postscriptu i poprawić ręcznie ten postscriptowy plik, tak żeby wypełniał standardy obecnego parsera.

Dzięki za poświęcony czas.

Cytat Zamieszczone przez dixi2006 Zobacz posta
    1.XP HE PL (SP2)
    2.CS2 Eng std
    3.pierwsza(czysta) instalacja
    otwiera bez problemu
    Hmmmmm... jesteś pierwszym napotkanym, który tak ma. Jesteś pewien, że nigdy nie miałeś zainstalowanego PS 7.0 albo 6.0? Możesz wrzucić screenshota katalogu Program Files\Common Files\Adobe\Fonts albo napisać co tam masz? W CS3 w tym folderze jest tylko jeden sub-folder AMT.

I drugie pytanie czy nie masz innych produktów Adobe w rodzaju Illustratora, całego Creative Suite czy czegoś w tym guście.

@morfeusz: ditto czyli jak u dixi - co jeszcze masz w systemie i czy napewno nie miałeś nigdy PS 7.0
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 17-03-2008 o 09:32 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

1. Vista Business x64 PL
    2. CS3 extended Eng
    3. Czysta instalacja.

Nie otwiera.
    A nie ma to przypadkiem jakiegos zwiazku z wersja jezykowa systamu/PSa?

wieczorem sprawdze na maku.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    @morfeusz: ditto czyli jak u dixi - co jeszcze masz w systemie i czy napewno nie miałeś nigdy PS 7.0
    Janusz. "Swiezy laptop" dopero 2 tydzien. Nawet mojego elements jeszcze nie zainstalowalem.
    Powiem co mam: wszystkie updaty do Visty. Soft Canona (DPP, Zoom browser), Lightroom i to wszystko jeszcze nie zainstalowalem SanDisk'owej wersji C1.
    Wczesniej ten laptop nigdy nie widzial PSa. Blad byl oczywiscie w fontach,ktorych nie mam na kompie - ale PS zapytal czy mimo to "render".
    Moge w chacie pozniej zrobic zrzuty ekranu.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Win XP Prof PL
    PS CS2 ENG (Box)
    PS instalowany "na świeżo" - nie upgrade.

Could not complete your request...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Janusz. "Swiezy laptop" dopero 2 tydzien. Nawet mojego elements jeszcze nie zainstalowalem.
    Powiem co mam: wszystkie updaty do Visty. Soft Canona (DPP, Zoom browser), Lightroom i to wszystko jeszcze nie zainstalowalem SanDisk'owej wersji C1.
    Wczesniej ten laptop nigdy nie widzial PSa. Blad byl oczywiscie w fontach,ktorych nie mam na kompie - ale PS zapytal czy mimo to "render".
    Moge w chacie pozniej zrobic zrzuty ekranu.
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    ...A nie ma to przypadkiem jakiegos zwiazku z wersja jezykowa systamu/PSa?...
    Hmmmm... no to drugi przypadek, poza Adobe Support, który tak ma. Dziwne bo mam statystykę około 50-ciu różnych instalacji. Win XP EN + CS3 extended na laptopie też odmawiał współpracy.

Mam u siebie Vista Home Premium na dwóch kompach (lap i PC). Instalacja całego systemu na PC była robiona z miesiąc temu więc system jest raczej "czysty" o ile Windoza z jej rejestrami może być wogóle czysta U mnie nie otwiera, podobnie jak u całkiem sporej grupy ludzi. Zanim napisałem na forum sprawdzałem po znajomych. Nigdzie się nie chciało otworzyć - w tym również na kompach z Vista Home Premium EN i Win XP EN co by raczej zaprzeczało wersji o lokalizacji językowej windozy.

Do tej pory zawsze okazywało się, że ktoś kiedyś instalował PS 7.0 i o tym zapomniał. Stąd moje pytanie o zawartość katalogu \common Files\Adobe\Fonts

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Mac OS X Leopard
    PS CS3 Ext
    wcześniej nie było nic

odpala bez zająknięcia

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No i mam 2 "zla" wiadomosc. W robocie mam PS CS (nie CS2 nie CS3) i XP PRO (wersja eng). Wlasnie zassalem te Twoje 2 pliki i moge otworzyc. Czyli dziala.
    Nie instalowalem zadnego innego PSa na kompie w robicie - na to mam licencje
    W PS - System info
    Adobe Photoshop Version: 8.0 (8.0x118)
    Operating System: Windows XP
    Version: 5.1 Service Pack 2

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów