Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Nowy Canon 40D - początkujący

Bywalec Awatar tigerstyle
    Miasto
    Bournemouth - UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sisimon17 Zobacz posta
    dzięki instrukcji od Was znalazłem zmianę przesłony w pozycji M , czasy poniżej 100 nawet niższe .... zwiększyłem do 250 i zdjęcia dużo lepsze , bez porównania .... fakt że dziś na polu ciemnawo jest. Nawet przy 50 i krótszym czasie zdjęcia o niebo lepsze.
    Ja polecam z instrukcją się nie rozstawać do momentu kiedy wiesz wszystko co chcesz. Wtedy można ją zostawić w domu.

Pozdrawiam
    Aparaty cyfrowe C/O i analogowe F/O/P/E/F/Z. Dokładniej -tutaj-

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sisimon17 Zobacz posta
    dzięki instrukcji od Was znalazłem zmianę przesłony w pozycji M , dzięki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To chyba z tego podniecenia i radochy że mam to o czym marzyłem tak długo .... macie rację ... czasy poniżej 100 nawet niższe .... zwiększyłem do 250 i zdjęcia dużo lepsze , bez porównania .... fakt że dziś na polu ciemnawo jest. Nawet przy 50 i krótszym czasie zdjęcia o niebo lepsze.
    Działaj i pokaż co wychodzi - masz świetny korpus i jeśli trafiłeś na sztukę to w miarę sensowny obiektyw.
    Masz szczęście że "forum" było w humorze - czasem pytania podobne do Twoich kończą sie zgoła innymi odpowiedziami.

PS.

Megarada - z mojej strony - jak już Cie palec będzie bolał to czytaj instrukcje , jak już się znudzisz instrukcją to czytaj na forum - czytaj..czytaj.. czytaj i ćwicz tą umiejętność do znudzenia.... a później czytaj forum - po trzech miesiącach nauczysz sie oddzielać ziarno od plew - wtedy zacznij czytać od początku - w międzyczasie będziesz robił zdjęcia - z każdym dniem sprawiające Ci więcej radości - bo coraz lepsze.

Pozdrawiam !
    Ostatnio edytowane przez delaa ; 15-03-2008 o 14:20

Zablokowany

Domyślnie

Ostrością zdjęć z 40d można się golić i to wcale niekoniecznie przy bardzo jasnych szkłach. Dwa przykłady na przysłonach powyżej 4.

Z góry przepraszam za tematykę fot, ale mało mam swoich zdjęć z 40d Muszę wybierać spośród takich.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów