Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
Ja bym wziął 70-200/4 (lub Tamrona 2.8 - choć tutaj nie wiem, bo AF w moim 28-75 potrafi się gubić jak jest marne światło) i 85/1.8. 300mm na koncerty jak najbardziej się przydaje ale chyba tutaj lepiej mieć w rezerwie (albo na drugim body) jako stałkę. Ten zoom 70-300 to jednak ciemnica .
Możesz jeszcze spróbować sigmę 70-200/2.8 HSM - mój znajomy strzela czymś takim - krowa straszna ale AF jest szybki.
Stałki są dobre ale wtedy dobrze mieć więcej niż jedno body. Sytuacja potrafi się dynamicznie zmieniać i wtedy z jedną stałką na aparacie mogą umknąć fajne ujęcia. Główną rzeczą na którą bym jednak zwracał szczególną uwagę to napęd AF - kiepski potrafi w najbardziej krytycznej sytuacji zawieść.
potwierdzam, af jest bardzo wazny
nie wiem jak ten tami 70-200 ale ja tam mam przekonanie do USM - na ostatnim koncercie na 100 zdjec z 3 byly nie trafione
85 bardzo fajna, ale na poczatek moze lepiej miec zooma , duzo zalezy od samych koncertow - sa takie na ktorych wykonawcy sa wolni i przewidywalni i mozna stalka spokojnie obrocic a sa takie na ktorych z zoomem nie nadazam