Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: Lampa z bardzo krotkim czasem blysku

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Witam

Szukam lampy, ale mam specyficzne wymagania.
    Potrzebuje aby czas blysku byl jak najkrotszy.

obecnie mam sunpaka 4000AF, jego czas przy minialnej mocy to 1/20000 ale to dla mnie za dlugo.
    Dla lamp canona podaja 1/20000 czyli to samo.

Jak uzyskac krotszy? Pytalem kilku elektronikow czy nie chcieliby przerobic lampy na krotszy i slabszy blysk, niestety nie chca
    Napisz do ELFO . Myślę ze na zamówienie są w stanie coś takiego zrobić , jednak cena może nie być atrakcyjna .

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Napisz do ELFO . Myślę ze na zamówienie są w stanie coś takiego zrobić , jednak cena może nie być atrakcyjna .
    Dzieki, napisze

Co do wyzwalania to oczywiscie dzwiekiem, chociaz problem pojawia sie gdy uzywamy tlumika. Podczas strzalu z tlumikiem gdy uzywamy amunicji poddzwiekowej odglos strzalu jest inny niz na filmach, slychac jedynie dzwiek mechanizmow, a wtedy to juz pocisk jest dawno w kulochwycie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Wlasnie rozmawialem z ELFO. Niestety nie podejmuja sie.
    Bawia sie tylko lampami studyjnymi a w tych ciezko by bylo nawet uzyskac czas blysku na poziomie lamp "reporterskich".

Musze poszukac jakiegos elektronika ktory moze poswieci chwile by pokombinowac z lampa.

Uprawnienia umieszczania postów