fajne fotki, pomysł z pierwszego zestawu zajefajny, niektóre fotki można by wstawić i na lato i na jesień, ogólnie gratuluję wszystkim (mnie zbrakło inwencji) i życzę dużo głosów
pozdrawiam
fajne fotki, pomysł z pierwszego zestawu zajefajny, niektóre fotki można by wstawić i na lato i na jesień, ogólnie gratuluję wszystkim (mnie zbrakło inwencji) i życzę dużo głosów
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
No to są finaliści - gratulacje!
Moje było 9. - mało wiosenne, ale taka właśnie jest wiosna na Warmii. Wykadrowałam śnieg, który leżał u podstawy drzew, a może trzeba go było zostawić? Dziękuję wszystkim, którzy zagłosowali pomimo
Bardzo mało dyskutujemy o zdjęciach zamieszczanych w battlach, a przecież wolno. Mnie bardzo nurtuje, co miał na myśli autor zdjęcia 2? Dlaczego nic nie jest tam ostre? Przypadek?
Ostatnio edytowane przez MacGyver ; 07-04-2008 o 13:05 Powód: Automerged Doublepost
Moje było 6. Fajnie, że ktoś zagłosował na nieChyba nie ma sensu próować z macro mając 50/1.8
Autor zdjęcia 2 nie mógł się zdecydować czy wyostrzyć w dal czy w bliskość i tak wszystko wyszło nieostre oprócz ukrytego pasma trawy
Pozdrawiam![]()
To ja popełniłem zdjęcie 2, więc wołany do tablicy odpowiadam
Faktycznie, może przegiąłem z tą głębią. Robiłem na f/3,2, stąd też tylko centralny fragment, czyli pierwsze kwiatki wiosenne jakie miałem okazję fotografować skupiły moją uwagę i je chciałem pokazać. Faktycznie, gdybym zostrzył metr bliżej, lub dał 5,6 może bardziej byłoby to bardziej widoczne, mój błąd. Cała reszta: park, mostek, resztki śniegu, itp. robią za klimat ogólny.
Moim zdaniem wyostrzenie całości zrobiłoby z tej fotki zwykły landszafcik i na trawniczek nikt nie zwróciłby najmniejszej uwagi, a to właśnie on, nie mosteczek, robił tam z kwiatkami wiosnę.
Miałem niewiele fotek do dyspozycji, stąd też ta wydała mi się najlepsza.
Nie ma dramatu, spoko
Pozdrawiam
C-F-K - forever
O rany! Mellan! To mnie zaskoczyłeś całkiem - znam Twoje zdjęcia i nie podejrzewałam, że to właśnie Ty aż tak po bandzie pojedzieszAle co tam, ja tez eksperymentuję, przeważnie ze skutkami dużo gorszymi! Pomysł -moim zdaniem miałeś- ale skutek nietrafiony. Jak już chciałeś porozmywać kwiatkom tło, to nie na taaaką skalę!
Ale ja jestem mało znająca się, piszę jako odbiorca, broń-boże jakiś fachowiec![]()
Cóż, zdarza się. Nie podchodziłem do tego zbyt serio, a i czasu miałem niewiele. Tam gdzie mieszkam wiosna jeszcze wtedy nie nadeszła, miałem chęć uplować ją w Oslo, ale tam było jeszcze okropniej. Kilka fotek strzeliłem oczekując na przesiadkę jadąc tam właśnie. Zastanawiałem się czy nie wysłać takiego ślicznego krokusa, ale raz że trochę żółć była przepalona,a dwa że zwyczajnie nie jestem entuzjastą takich fotek i byłem pewny takiej fotki w batlu, nie pomyliłem się.
Pozdrawiam
C-F-K - forever
Głosowanie jeszcze nie zamknięte? Wydawało mi się, że dziesiaj o 14:30 powinno się zamknąć, a ono wciąż aktywne...
Edit: aaaaaaa to przez różnicę czasową... No dobra, to poczekamjeszcze 25 minut![]()
To tropiłeś tę wiosnę podobnie jak ja. Tez miałam problem, bo nigdzie jej nie było. I wygląda na to, że u Ciebie na Północy jednak przyszła, bo przynajmniej jakieś kwiatki znalazłeś - ja tylko miejsce w lesie wolne od śniegu
Krokusy to piękne kwiatki, ale nie tak łatwo je pięknie sfotografować...Zastanawiałem się czy nie wysłać takiego ślicznego krokusa, ale raz że trochę żółć była przepalona,a dwa że zwyczajnie nie jestem entuzjastą takich fotek i byłem pewny takiej fotki w batlu, nie pomyliłem się.
Pozdrawiam
Gratuluję zwycięzcom. Sama się przyznaję do fotki nr 6 z finału znaczy się do tego kwiatka:
Dziękuję wszystkim, którzy zagłosowali na moją zmrożoną stokrotkę![]()