Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: FotoJulia - opinie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograff Zobacz posta
    to zadzwoń i podejmij temat faktury VAT niedowiarku , maja lewiznę i nie mają jej w ewidencji stąd brak chęci podkładek pod fakturę ... a co sie z tym wiąze ? gwarancja realizowana u kowala w lesie
    A to musi byc faktura do gwarancji?
    Ja kupowalem u nich 40D z 17-85, dostalem trzy komplety do zabawy, mialem rozterki w kwestii 17-55 i tez dostalem do testowania. Jestem bardzo zadowolony, kupilem w doskonalej cenie, moglem spokojnie usiasc i testowac nikt nie stal nad glowa. Dostalem paragon i gwarancje. Aprat byl z niemieckiej dystrybucji.

Domyślnie

też nie miałem z nimi problemu, kupiłem sobie Pana Wołodyjowskiego wśród eos'ów (500D ) i raz że dostałem go z kitem naprawdę tanio, to do tego tak mi poukładali ceny Sandisc'a Extreme III 8gb i dodatkowego akumulatorka, żebym zmieścił sie w kasie którą posiadam - na chłopski rozum : odpuścili ponad 100 zeta. i tak pewnie z nawiązką wyszli na swoje ale mi to pasowało.
    od sympatycznej pani dostałem też info że można jakby co załatwiać żytnią przez nich, podobno szybciej i pewniej bo straszni złośliwcy tam pracują którzy potrafią specjalnie coś zmajstrować nie tak jak im klient nie podpadnie (tu przytoczyła fajną opowiastkę o 'zalanym' canonnie).
    ogólnie sprzedaż upłynęła w miłej atmosferze, ja byłem zadowolony z rabatu na akcesoria bo mi brakło kasy, a oni mieli kolejny sprzedany aparat.

tylko lepiej nie jezdzic tam wieczorem samemu z dużą kasą jek sie nei ma wlasnego auta bo to okolice stalowej różnie bywa lepiej dmuchać na zimne

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sklep super , obsługa bardzo miła . Zamówiłem telefonicznie szkiełko Canona 24=105 L , przyjechałem i dostałem jeszcze symboliczny rabacik że tak daleko.
    Jednym słowem polecam.

Dopiero zaczyna Awatar Stryjek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograff Zobacz posta
    UWAGA tu cos śmierdzi !!!
    Mają trzy konta na allegro : fotojulia, mika_foto, fotooskar
    Telefonicznie na dzień dobry pytanie : "będzie faktura vat czy paragon ?"
    Jak powiemy FV to towaru jednak nie ma lub zarezerwowany , jak powiemy ze paragon wszystko ok . Mysle , ze powinien sie nimi zająć skarbowy , a i nie wiadomo co są warte gwarancje wystawiane przez tych kombinatorów!
    Bardzo porządna firma, najpierw mieli ( i mają dalej) zakład fotograficzny z minilabem w Starej Miłosnej pod Warszawą który to właśnie nazywa się Foto Oskar kiedyś trzeba było tam jeździć po odbiór sprzętu , teraz dorobili się drugiego adresu w Warszawie na Starej Pradze ( nieciekawa okolica ) gdzie przenieśli całą sprzedaż sprzętu.

Dobre ceny, a przede wszystkim miła, cierpliwa obsługa, bez cwaniactwa jak np. u tych skur...wieli w FotoiT. Nawet sprzętem dają się się pobawić przed zakupem
    Canon;

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Potwierdzam dziwne rozmowy o fakturze. Kupiłem tam szkiełko, akurat potrzebowałem szybko, sklep był po drodze i miał je na stanie w dobrej cenie, ale atmosfera zakupów nieco dziwna
    Ed.: obsługa miła, ale... Pół roku temu trafiłem w sklepie na dwójkę chyba ledwo pełnoletnich dzieciaków, bardziej zajętych jakimiś grami w komputerze niż mną i do tego nie bardzo mających pojęcie co tam robią i czym handlują. Kompetentny pan był osiągalny telefonicznie i z nim odbywały się konsultacje na temat faktury. Przez pół roku sporo mogło się zmienić...
    Ostatnio edytowane przez fret ; 05-06-2009 o 12:36

Coś już napisał

Domyślnie

Sklep u mnie na "podwórku" kilka bloków ode mnie.Bardzo miła obsługa mogą na zamówienie sprowadzić nawet 1200 L Is USM ;p. Powiem że jest naprawdę tanio,tylko dojazd na pragę dla przejezdnych nie teges
    2x40D,2x300D,Canon 28-80,2xCanon Kiciarz,Sigma 70-300 Apo Dg Macro,Metz 48 AF-1,Canon 90-300

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja kupiłem u nich 50D w zeszlym miesiącu.
    Aparat dostałem po 20h z fakturą i bez problemu.
    Tylko gość prosił żeby nie przez allegro ;-) (płatnośc przy odbiorze towaru)

Nie narzekam. Kontakt telefoniczny porządny, konkretne rozmowy, żadnej ściemy.
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

no fakt że pan (na oko z 10 lat młodszy ode mnie ) pojęcie miał trochę blade o tym co sprzedaje (zabił mnie tekstem "ale 50D robi lepsze zdjecia.."- po czym na moje pytanie "a kto tak powiedział zabrakło mu słów", a na pojemnosciach akumulatorków znają sie tyle co nic) ale ja patrzyłem z punktu klienta ktory wie po co tam idzie.
    jak ktoś zielony to faktycznie moze troche zostac wprowadzony w błąd.
    ale faktycznie z zabawą sprzętem zero problemów, na chama wszystko porozpakowywalem co stalo pod ręką i sobie próbowałem z pół godziny. więc cierpliwosc też mają.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

sprzet z niemieckiej dystrybucji, brak polskiej instrukcji, jest ale na CD w pdf

co do faktury to byla ale na dziwnie wysoka kwote (wyzsza niz zaplacilem i z inna data), zastanawiam sie teraz czy gwarancja bedzie uznana przez CP jakby cos sie wydarzylo

sklep zloalizowany na pradze, dziwne miejsce, nie da sie wejsc do sklepu - obsluga otwiera drzwi zamykana na zamek elektromagnetyczny, dziwna atmosfera i duze zdziwienie ze potrzebna jest faktura...

nie polecam mimo niskiej ceny mozna sie przejechac

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

a ja kupowałem w fotodżuliet już z 5 razy, odbiór osobisty, 100% zadowolenia.
    na sprzęt brałem paragony. raz body a raz szkiełko wylądowało na zytniej - zero problemów z gwarancją.
    polecam, na pewno na odbiór osobisty.

EDIT: za każdym razem wizyta trwała tak z godzinę, zero pośpiechu, testowac mozna było sprzęt ile się chciało.
    Ostatnio edytowane przez tnt ; 08-06-2009 o 10:15
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów