Mi 7 bardo się podoba , super kadr (czułka i rozwojona trawa) i ostrość tam gdzie ma być . Super.
Mi 7 bardo się podoba , super kadr (czułka i rozwojona trawa) i ostrość tam gdzie ma być . Super.
Moim zdaniem 2 powinieneś wyrzucić
Na Twoich zdjęciach widać mocno niedoświetlone tło, zapewne skutkiem zastosowania lampy, spróbuj robić takie kadry na dłuższych czasach (nawet z dopalaniem lampą) tak aby mieć nieco bardziej zrównoważone oświetlenie.
Racja z tym tlem. Wiekszosc jednak z raw wyciagane w ten sposob ze tlo dociemnialem. Tylko dlatego ze wygladalo to lepiej niz mizernie doswietlone. Moj zestaw do makro to jeden wielki kompromis...pozwala jednak "posmakowac" tematu. Fun jest
![]()
[5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]
Może moje spojrzenie na fotografię jest nieco zboczone jednak ja stawiam na nr 8.
Nie bardzo potrafię ocenić stronę techniczną zdjęcia bo się na tym nie znam jednak jednak klimat i kompozycja mnie urzeka.
Można to porównać do nie do końca wyjaśnionej tajemnicy?
Sam też zaczynam się bawić w makro i kiedyś może uda mi się zrobić fotkę, która będzie nadawać się do umieszczenia na tym forum.
Super Fotki. 1,5,7 rewelacja![]()
Dzieki.
[5dmkII] _ [580ex II] _ [17-40 ] _ [70-200 f4L] _ [50 f1,4] _ [85 f1,8]_[canon 100 f2,8 makro]
A mi sie najbardziej podoba 4 - przez światło - nienachalnie ciepłe i przez puchatość obu obiektów. I w ogóle - widać, że wiesz co robisz!
Witam.Nr.7bardzo ciekawa.Wygłądam jakby pozował dozdjęcia![]()
W koncu dorobilem sie 100mm f2,8 makro i pierscieni kenko. Po 2 sezonach zabawy z m42. Niestety efekty wcale nie lepsze. Moze sama jakosc zdjec tak ale trzeba sie jeszcze sporo naumiec. Kilka nowych, urlopowych makro znajdziecie tu:
http://fotobase.pl/main.php?g2_itemId=9246