Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [icik] Kilka moich fotek...

Bywalec

Domyślnie [icik] Kilka moich fotek...

Przed chwilą wywnętrzniłem się i skrytykowałem Waldka. Nie jest sztuką krytykować i nie poddawać swoich fotek krytyce więc zapodaję kilka moich zdjęć do oceny. Będę wdzięczny za wszelkie słowa konstruktywnej krytyki.....podziękował

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    mam jeszcze jedno...

Ostatnio edytowane przez icik ; 13-03-2008 o 21:14 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Domyślnie

fajnie by bylo jakby zdjecia byly troche mniejsze - nie da sie ogladac plus rozwala cale forum.
    elo

Bywalec

Domyślnie

Ok i jeszcze trzy ostatnie...

Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maradi Zobacz posta
    fajnie by bylo jakby zdjecia byly troche mniejsze - nie da sie ogladac plus rozwala cale forum.
    elo
    pierwszy raz ładowałem tak fotki na forum i fakt trochę sa za "ogromne"

800x600 to chyba optymalna wielkość....

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez icik Zobacz posta
    pierwszy raz ładowałem tak fotki na forum i fakt trochę sa za "ogromne"
    800x600 to chyba optymalna wielkość....
    zgadza sie - 800÷900pix po dłuższym boku będzie akurat :-)

i numeruj/tytułuj* zdjęcia, bo wtedy łatwiej się komentuje.
    * jak wolisz

a na razie to tak:
    - dworzec "przewraca się" na lewo,

- przepompownia nad zalewem niepotrzebna (szczegół, ale betonowa buda, choć relatywnie mała na zdjęciu, strasznie odwraca uwagę od natury).
    EDIT: właściwie w ogóle mi ta kompozycja nie pasuje. Na pierwszym planie są drzewa..., ale co z tego, kiedy ścieżka wyprowada wzrok od razu na drugi plan... jakby tego było mało, ostetecznie skręca wprost na tę przepompownie... nie, nic tu nie gra.

- dziecko w łódce (ładne światło!) skadrowałbym ciaśniej:

- a ostatnie zdjęcie zrobił zupełnie inaczej (i dołożył trochę koloru):
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 14-03-2008 o 11:44
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec

Domyślnie

a na razie to tak:
    - dworzec "przewraca się" na lewo,

ale co jak wyprostuję to kadr OK? ;-)

- przepompownia nad zalewem niepotrzebna (szczegół, ale betonowa buda, choć relatywnie mała na zdjęciu, strasznie odwraca uwagę od natury).
    EDIT: właściwie w ogóle mi ta kompozycja nie pasuje. Na pierwszym planie są drzewa..., ale co z tego, kiedy ścieżka wyprowada wzrok od razu na drugi plan... jakby tego było mało, ostetecznie skręca wprost na tę przepompownie... nie, nic tu nie gra.

teraz widdzę, że faktycznie za dużo tego wszystkiego....

- dziecko w łódce (ładne światło!) skadrowałbym ciaśniej:

na zastanym świetle i z ręki - cud że udało się tego aż tak bardzo nieporuszyć

[/QUOTE]

ha... tutaj miałem inną wizję, ale tego nie umię jeszcze zrobić w PS. Mianowicie podejść selektywnie do koloru i np. machnąć black/white i zostawić tylko podkolorowaną czerwoną łódkę. Przekazdować tez troszeczkę.

Podziekował

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

miałem inną wizję, ale tego nie umię jeszcze zrobić w PS. Mianowicie podejść selektywnie do koloru i np. machnąć black/white i zostawić tylko podkolorowaną czerwoną łódkę.
    Nie wiem, czy Ci ktoś pochwali taki pomysł, ale ja bardzo nie lubię tego efektu.
    Sporo się tego widzi, zwłaszcza w wydaniu: "B/W pani i czerwona róża" ale mnie się to osobiście nie podoba.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Nie wiem, czy Ci ktoś pochwali taki pomysł, ale ja bardzo nie lubię tego efektu.
    Sporo się tego widzi, zwłaszcza w wydaniu: "B/W pani i czerwona róża" ale mnie się to osobiście nie podoba.
    hmmm... jest to troche chipne [czytaj. tanie] ale niekiedy i takiego kiczu trzeba trochę spróbować.

Domyślnie

a na razie to tak:

ha... tutaj miałem inną wizję, ale tego nie umię jeszcze zrobić w PS. Mianowicie podejść selektywnie do koloru i np. machnąć black/white i zostawić tylko podkolorowaną czerwoną łódkę. Przekazdować tez troszeczkę.

Podziekował
    [/QUOTE]

jak dla mnie to takie sztuczki traca kiczem na kilometr ;-)

Bywalec

Domyślnie

Zapodaję ostatnio zrobioną nocną fotkę.

Hmm... ????

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów