Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana![]()
dwa lata z lustrem, a update'u brak...
Ok, może napisałem to zbyt prosto, przyznaje się mój błądZamieszczone przez pst
ale przyznasz że od czegoś trzeba wyjść prawda? Albo od pomiaru na 0 albo z korektą na + lub - ale zawsze trzeba mieć jakąś bazę.
Swiatłomierz w aparacie to ...niedoinformowany przygłup...
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25632
EDIT: Jestem za trybem M - tylko i wyłącznie![]()
Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-03-2008 o 17:33
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Hmmmm... no właśnie NIE. powtórzę linka
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25632
Kreseczka na zero to TYLKO to co światłomierz "myśli", że jest dobrze. Często jest dobrze ale nie zawsze. Ustawisz kreseczkę na zero na śniegu i będziesz miał fotkę niedoświetloną, ustawisz na zero na węglu i mocno prześwietlisz.
Pełne wyjaśnienie w linku.![]()
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
Zgadza się Janusz, to ja napisałem że kreseczka na 0 to prawidłowy pomiar aby móc nieco wyjaśnić. Wiadomo że każdy potrzebuje jakiejś bazy od której robi się lekką "dewiację". Wiadomo że tryb M jest dla tych co wiedzą co chcą osiągnąć i jak działa światłomierz.
to już wiecie kto mnie uświadomił... przynajmniej fotograficznie![]()
Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!![]()
pst wybacz ale nie miałem zamiaru Cię uświadamiać, nawet mi to do głowy nie przyszło. Zdaję sobie sprawę że na tym forum są ludzie bardziej oblatani w temacie ode mnie i chylę im wszystkim czoła. Poprawiłeś mnie i przyznałem się do błędu, nie słusznie zostałeś przywołany i też wziąłem to na siebie, chodzi mi tylko o to że aby coś zrobić trzeba mieć punkt odniesienia. Ty wiesz o czym mówię i to mi wystarczy. Jeżeli źle to odebrałeś to bardzo Cię przepraszam.
spoko, spoko jak to mawia młodzież - musiałbyś coś brzydkiego napisać na moją siostre żebym z główki przywalił ;-) (zidan case :P )
'piłem' do Janusza - bo to on mnie uświadomił odnosnie światlomierza...
do momentu jak go spotkałem jechałem na Av i wkurzałem sie czemu te foty takie ciemne?? albo czemu ten fragment przepaliło grrr...
Tryb M - i życie stało się prostsze :-P