Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Jak zablokować pomiar światła w C 40D?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    wlasnie w trybie M DZIALA-widzisz te "kreseczke,ktora lata w prawo i w lewo-pokazujaca za duzo,czy za malo swiatla.....a Ty masz wplyw na poprawne naswietlenie.
    Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Czy oszust czy nie, nie wnikam.... ...Więc jeżeli ktoś nie wie jak działa światłomierz to prościej jest napisać że kreseczka na 0 pokazuje pomiar prawidłowy aby mieć jakiś punkt odniesienia.
    błąd - kreseczka na 0 nie zawsze pokazuje prawidłowy pomiar; i w tym właśnie sęk; ale to już historia na inny topic..
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst
    Cytat Zamieszczone przez Kabu
    Czy oszust czy nie, nie wnikam.... ...Więc jeżeli ktoś nie wie jak działa światłomierz to prościej jest napisać że kreseczka na 0 pokazuje pomiar prawidłowy aby mieć jakiś punkt odniesienia.

błąd - kreseczka na 0 nie zawsze pokazuje prawidłowy pomiar; i w tym właśnie sęk; ale to już historia na inny topic..
    Ok, może napisałem to zbyt prosto, przyznaje się mój błąd ale przyznasz że od czegoś trzeba wyjść prawda? Albo od pomiaru na 0 albo z korektą na + lub - ale zawsze trzeba mieć jakąś bazę.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    ..światłomierz - a on, jak mawia pewien forumowicz, jest nadętym oszustem (czy jakoś tak to było..)...
    Swiatłomierz w aparacie to ...niedoinformowany przygłup...

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25632

EDIT: Jestem za trybem M - tylko i wyłącznie
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 15-03-2008 o 17:33

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec

Domyślnie

Nigdy tak nie napisalem i wiem,ze kreseczka na 0 to prawidlowy pomiar...
    pozdrowienia

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    Nigdy tak nie napisalem i wiem,ze kreseczka na 0 to prawidlowy pomiar...
    Hmmmm... no właśnie NIE. powtórzę linka
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=25632

Kreseczka na zero to TYLKO to co światłomierz "myśli", że jest dobrze. Często jest dobrze ale nie zawsze. Ustawisz kreseczkę na zero na śniegu i będziesz miał fotkę niedoświetloną, ustawisz na zero na węglu i mocno prześwietlisz.

Pełne wyjaśnienie w linku.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Zgadza się Janusz, to ja napisałem że kreseczka na 0 to prawidłowy pomiar aby móc nieco wyjaśnić. Wiadomo że każdy potrzebuje jakiejś bazy od której robi się lekką "dewiację". Wiadomo że tryb M jest dla tych co wiedzą co chcą osiągnąć i jak działa światłomierz.

Domyślnie

to już wiecie kto mnie uświadomił... przynajmniej fotograficznie
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

to już wiecie kto mnie uświadomił... przynajmniej fotograficznie
    pst wybacz ale nie miałem zamiaru Cię uświadamiać, nawet mi to do głowy nie przyszło. Zdaję sobie sprawę że na tym forum są ludzie bardziej oblatani w temacie ode mnie i chylę im wszystkim czoła. Poprawiłeś mnie i przyznałem się do błędu, nie słusznie zostałeś przywołany i też wziąłem to na siebie, chodzi mi tylko o to że aby coś zrobić trzeba mieć punkt odniesienia. Ty wiesz o czym mówię i to mi wystarczy. Jeżeli źle to odebrałeś to bardzo Cię przepraszam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    pst wybacz ale nie miałem zamiaru Cię uświadamiać, nawet mi to do głowy nie przyszło. Zdaję sobie sprawę że na tym forum są ludzie bardziej oblatani w temacie ode mnie i chylę im wszystkim czoła. Poprawiłeś mnie i przyznałem się do błędu, nie słusznie zostałeś przywołany i też wziąłem to na siebie, chodzi mi tylko o to że aby coś zrobić trzeba mieć punkt odniesienia. Ty wiesz o czym mówię i to mi wystarczy. Jeżeli źle to odebrałeś to bardzo Cię przepraszam.
    spoko, spoko jak to mawia młodzież - musiałbyś coś brzydkiego napisać na moją siostre żebym z główki przywalił ;-) (zidan case :P )
    'piłem' do Janusza - bo to on mnie uświadomił odnosnie światlomierza...
    do momentu jak go spotkałem jechałem na Av i wkurzałem sie czemu te foty takie ciemne?? albo czemu ten fragment przepaliło grrr...
    Tryb M - i życie stało się prostsze :-P

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

spoko, spoko jak to mawia młodzież - musiałbyś coś brzydkiego napisać na moją siostre żebym z główki przywalił ;-) (zidan case :P )
    'piłem' do Janusza - bo to on mnie uświadomił odnosnie światlomierza...
    do momentu jak go spotkałem jechałem na Av i wkurzałem sie czemu te foty takie ciemne?? albo czemu ten fragment przepaliło grrr...
    Tryb M - i życie stało się prostsze :-P
    Dokładnie, nie ma to jak tryb M, dzięki za zrozumienie . Co do ciemnych fot na Av to też tego doświadczyłem.Teraz aż chce się fotografować

Pozdrawiam

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów