Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Tryb AI Servo AF w 40D a szybkosc obiektu

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Wiesz co. Weź do ręki 40d i weź 1d. Schowaj te tabelki i zrób zdjęcia. Ja miałem oba teraz mam 1d. Nie dlatego, że jest duży i ciężki.
    Nie neguje oczywiscie - "jedynka" to jedynka.
    Lecz jesli chodzi o wydajnosc trybu AI servo AF to widac iz "1" nie bedzie lepsza od np. 40 czy nawet 400. Jestem troche tym zdziwiony - szczegolnie jesli chodzi o 400 - ale jesli wierzyc parametrom podanym przez Canona - tak jest - moze to zalezy tylko od procesora?. W innym trybie - raczej 40 czy 400 nie maja szans z 1 jak rozumiem?
    Dla mnie istotna byla odpowiedz w zakresie tej konkretnej sytuacji - trybu AI servo AF i jest wniosek iz tutaj nie ma roznic.
    Moze w praktyce to wyglada inaczej - lecz tutaj praktycznego to ja nie mam porownania.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    (...) - tak jest - moze to zalezy tylko od procesora?.
    jeżeli chodzi Ci o Digic III czy Digic II to one są od przetwarzania obrazu a nie od szybkości AF...
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    jeżeli chodzi Ci o Digic III czy Digic II to one są od przetwarzania obrazu a nie od szybkości AF...
    Chyba wlasnie w trybie AI Servi AF to wlasnie procesor (zakladam ze w body jest tylko 1 szt. ktora to zadanie tez musi robic) zajmuje sie (zaznaczam - w tym konkretnym trybie) przetwarzaniem ruchomego obrazu i przewidywaniem ustawien AF?
    I w rezultacie procesor potrafi to szybciej lub wolniej "obrobic" - stad jego szybkosc moze wplywac na ogolna sprawnosc tego trybu.
    Info ( w poscie wczesniejszym) iz zarowno dla "1" jak i "40" szybkosc w tym trybie jest ta sama - potwierdza chyba to zalozenie - bo tam procesor/jego szybkosc/algorytm jest ten sam?
    Chyba ze jest inaczej i ja nie "kumam"?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uzależniony

Domyślnie

http://en.wikipedia.org/wiki/DIGIC_II#DiG.21C_III

ja tu nic nie wyczytalem o tym ze steruje on AF w trybie Al-Servo

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gringo997 Zobacz posta
    http://en.wikipedia.org/wiki/DIGIC_II#DiG.21C_III

ja tu nic nie wyczytalem o tym ze steruje on AF w trybie Al-Servo
    Znalazlem takie info nt. EOS-1D Mark II, napisane przez Chucka Westfall-a:

"The EOS-1D Mark II is the first Canon to have two CPUs. The camera CPU is a 32 MHz, 32-bit RISC microcomputer that controls lens communications, lens driving control and predictive AF statistical calculations. As a result, all the processing is faster than with the EOS 1D's AF control. AI SERVO AF focusing precision is higher."

Wynika (jesli dobrze rozumiem) iz CPU w body kontroluje/zarzadza rowniez "zgadywaniem" potrzebnym w tym trybie.
    Czyli dzieki szybszemu procesorowi (tutaj sa 2 procesory) rowniez w trybie AI Servo AF precyzja jest wyzsza niz w body poprzednim.

Uzależniony

Domyślnie

wiesz ja się wzrorowałem na tym co znalazłem w wikipedii a u Ciebie pisze że i owszem ma 2 procesory (choć można się domyślać tylko że to chodzi o Digic) bo równie dobrze mogą to być jakieś inne 2 osobne procesory odpowiedzialne za AF...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów