Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Wątek: 40d - migawka

Mieszany widok

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Migawki padają, peszek. Widać miałeś/aś szczęście, że tobie sprzęt przetrwał. Mi w innym podstawowym aparacie rok temu padła na 40-50 tys. i została wymieniona w Berlinie, obecna w backupie (zakładając, że to migawka) wywaliła się na 27 tysiącach. Pechowo złożyło się, że w miniony weekend znajomy też napisał że i jemu padło 40D i zganij co... Migawka mająca poniżej 10-15 tys. Niesamowite, nie?

Poza tym wyraźnie napisałem, że przejęzyczyłem się i chodzi mi o migawkę.

Pora chyba zastanowić się nad jakąś jedynką, są bardziej pancerne.

aldona5150
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Migawki padają, peszek. Widać miałeś/aś szczęście, że tobie sprzęt przetrwał. Mi w innym podstawowym aparacie rok temu padła na 40-50 tys. i została wymieniona w Berlinie, obecna w backupie (zakładając, że to migawka) wywaliła się na 27 tysiącach. Pechowo złożyło się, że w miniony weekend znajomy też napisał że i jemu padło 40D i zganij co... Migawka mająca poniżej 10-15 tys. Niesamowite, nie?

Poza tym wyraźnie napisałem, że przejęzyczyłem się i chodzi mi o migawkę.

Pora chyba zastanowić się nad jakąś jedynką, są bardziej pancerne.
    No właśnie, choć mam wątpliwości czy migawki w jedynkach są jakoś specjalnie konstruowane. Myślę, że lepsze uszczelnienia korpusu niwelują negatywny wpływ środowiska na wewnętrzne elementy (kondesacja, pył) i to jest raczej większy wpływ na trwałość. Siodemka ma teoretycznie dobre uszczelnienia, a są informację o padniętych siódemkach. Znajomy miał kiedyś jedynkę analogową - niezniszczalna! Ale elektroniki tam prawie nie ma, migawka narażona na dotyk palca czy kliszy, a cyfrówki to inna bajka Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów