Zamykamy. Temat się wypala. Dyskusja i tak była owocna![]()
Zamykamy. Temat się wypala. Dyskusja i tak była owocna![]()
Mordo Ty moja !
Wtedy kiedy ja kupowałem 40stkę też była to prawie połowa ceny 5d ,a było to raptem osiem miesięcy temu.
W tym czasie używałem 20tki. Właśnie na tym forum wyczytałem że jakoby ta nowa 40tka robiła lepsze foty niż 5tka.
Oj naiwny naiwny :rolleyes:
Czasem używam piątki bo koledzy mają i rzeczywiście w 40tce jest szybszy autofocus, ale jakość zdjęć...no niestety 5tka jest lepsza !!!
Może trochę przesadziłem z tym rozpoznawaniem zdjęć ale tylko trochę
Zresztą, cały czas liczę że canon w końcu wypuści następce piątki.
Więc może wtedy...
pozdrawiam
umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko udajesz ?? ja nie wmawiam nikomu ze ktorys aparat jest lepszy "z zasady".. napisalem ze dla jednych lepszy bedzie crop a dla innych ff.. w przeciwienstwie do niektorych wlascicieli 5d, ktorzy tylko powtarzaja swoja mantre o wyzszosci ff..
piszesz o argumentach ktore juz dawno sie pojawily - dotycza glownie fotografii przyrodrodniczej i sportowej gdzie przede wszystkim odpowiednik dluzszej ogniskowej, lepszy af i wieksza ilosc fp's sa wazniejsze niz wieksza matryca..
Wątek rzeczywiście ciekawy szczególnie dla potencjalnych nabywców któregoś z tych aparatów. Na dzisiaj widział bym 40D z matrycą FF. To by mnie usatysfakcjonowało. A tak z jednej strony mamy tańszy aparat o gorszym obrazowaniu, ale nowoczesnych rozwiązaniach technicznych. Z drugiej aparat droższy już technicznie leciwy, którego siła głównie leży w jakości zdjęć i niskich szumach. O FF nie piszę bo dla jednych jest to zaletą (szerokie kąty) a dla drugich wadą (fotografia tele). No i zdecyduj się Pan tu na coś![]()
Mialem tandem 40d i 5d . po dwoch miesiacach jak ni ewyciagnalem 40d z torby - zamienilem na druga piatke. Obrazowanie 40d nie dorata dop iet 5d i zadne dluzsze tele tego nie bylo mnie wstanie prekonac to 40d. Oczywiscie pisze o moich szklach na zoomach nie wiem bo nie mam.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
Miales 5d ?? czy tylko tak piszesz bo ci sie tak wydaje ... powiedz mi ktore ze zdjec na mojej stronie sa z 30d/40d???
zdjecie sprzed chwili . Obiecuje ci ze 40d z tym szklem (85L) nie mialbyc takich rezultatow
zrreszta wlasnie kupuje 30d na back-up to ci to udowodnie
Ostatnio edytowane przez trampek ; 25-04-2008 o 17:06
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max