Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 114

Wątek: przesiadka z 40stki na 5D..

Początki nałogu

Domyślnie

Zamykamy. Temat się wypala. Dyskusja i tak była owocna
    Mordo Ty moja !

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    jesli teraz jest smiesza to przedtem byla 1/2 smieszna == zartobliwa to jest niestety dalej 5k czyli 2x wiecej niz 40d..

pozdrawiam.
    Wtedy kiedy ja kupowałem 40stkę też była to prawie połowa ceny 5d ,a było to raptem osiem miesięcy temu.
    W tym czasie używałem 20tki. Właśnie na tym forum wyczytałem że jakoby ta nowa 40tka robiła lepsze foty niż 5tka.
    Oj naiwny naiwny :rolleyes:
    Czasem używam piątki bo koledzy mają i rzeczywiście w 40tce jest szybszy autofocus, ale jakość zdjęć...no niestety 5tka jest lepsza !!!
    Może trochę przesadziłem z tym rozpoznawaniem zdjęć ale tylko trochę
    Zresztą, cały czas liczę że canon w końcu wypuści następce piątki.
    Więc może wtedy...
    pozdrawiam

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ... tu wiekszosc ma swoja prawde w ktora wierzy bez zastrzezen
    to dokładnie tak jak ty - ok 40 (razy) D-okładnie napisałeś to samo tylko w inny sposób ... broniąc cropa do upadłości, bez konkretnych argumentów ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to dokładnie tak jak ty - ok 40 (razy) D-okładnie napisałeś to samo tylko w inny sposób ... broniąc cropa do upadłości, bez konkretnych argumentów ...
    umiesz czytac ze zrozumieniem czy tylko udajesz ?? ja nie wmawiam nikomu ze ktorys aparat jest lepszy "z zasady".. napisalem ze dla jednych lepszy bedzie crop a dla innych ff.. w przeciwienstwie do niektorych wlascicieli 5d, ktorzy tylko powtarzaja swoja mantre o wyzszosci ff..

piszesz o argumentach ktore juz dawno sie pojawily - dotycza glownie fotografii przyrodrodniczej i sportowej gdzie przede wszystkim odpowiednik dluzszej ogniskowej, lepszy af i wieksza ilosc fp's sa wazniejsze niz wieksza matryca..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Wątek rzeczywiście ciekawy szczególnie dla potencjalnych nabywców któregoś z tych aparatów. Na dzisiaj widział bym 40D z matrycą FF. To by mnie usatysfakcjonowało. A tak z jednej strony mamy tańszy aparat o gorszym obrazowaniu, ale nowoczesnych rozwiązaniach technicznych. Z drugiej aparat droższy już technicznie leciwy, którego siła głównie leży w jakości zdjęć i niskich szumach. O FF nie piszę bo dla jednych jest to zaletą (szerokie kąty) a dla drugich wadą (fotografia tele). No i zdecyduj się Pan tu na coś

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow Zobacz posta
    No i zdecyduj się Pan tu na coś
    W sumie proste rozwiazanie - kupic obydwa :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    W sumie proste rozwiazanie - kupic obydwa :-)
    wyjscie idealne nad ktorym sam sie jakis czas temu zastanawialem :smile: .. innym polecam ale sam doszedlem do wniosku ze jednak 80% moich zdjec jest robione dlugimi tele wiec nad 5d przedkladam ciulanie na ef 400 f2.8

takie cropowe nawyki ;-)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Mialem tandem 40d i 5d . po dwoch miesiacach jak ni ewyciagnalem 40d z torby - zamienilem na druga piatke. Obrazowanie 40d nie dorata dop iet 5d i zadne dluzsze tele tego nie bylo mnie wstanie prekonac to 40d. Oczywiscie pisze o moich szklach na zoomach nie wiem bo nie mam.
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Mialem tandem 40d i 5d . po dwoch miesiacach jak ni ewyciagnalem 40d z torby - zamienilem na druga piatke. Obrazowanie 40d nie dorata dop iet 5d i zadne dluzsze tele tego nie bylo mnie wstanie prekonac to 40d. Oczywiscie pisze o moich szklach na zoomach nie wiem bo nie mam.
    bez przesady....jakos na twojej stronie nie widze tej powalajacej roznicy miedzy obrazowaniem 5d a 40d,a zakup drugiej 5 d to dla mnie strzal w glowe...Aparat z minionej epoki z pelna klatka i technika 350d.....nastepca BEDZIE WART TYCH PIENIEDZY

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    bez przesady....jakos na twojej stronie nie widze tej powalajacej roznicy miedzy obrazowaniem 5d a 40d,a zakup drugiej 5 d to dla mnie strzal w glowe...Aparat z minionej epoki z pelna klatka i technika 350d.....nastepca BEDZIE WART TYCH PIENIEDZY

Miales 5d ?? czy tylko tak piszesz bo ci sie tak wydaje ... powiedz mi ktore ze zdjec na mojej stronie sa z 30d/40d???

zdjecie sprzed chwili . Obiecuje ci ze 40d z tym szklem (85L) nie mialbyc takich rezultatow
    zrreszta wlasnie kupuje 30d na back-up to ci to udowodnie
    Ostatnio edytowane przez trampek ; 25-04-2008 o 17:06
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów