Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: 2 lampy do jednego 5D - Jak podpiac?

Monia
    Guest

Domyślnie 2 lampy do jednego 5D - Jak podpiac?

Witam

Pytanie lamerskie ale nie wiem jak rozwiazac sobie podpiecie dwoch parasolek, gdzie mam zarowki razem z kablami synchro do 5D?

Jedna podpinam normalnie pod aparat do gniazdka z boku a druga gdzie mozna podpiac ? Czy musze kupic fotocele z dodatkowym gniazdkiem i goraca stopka aby wlozyc w aparacie w miejsce lampy blyskowej - czy jest jakies inne rozwiazanie ?

Z gory dziekuje za odpowiedz

Pozdrawiam Monika

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

kup sobie kostke z dwoma wyjsciami synchro, lub w zwyklym elektronicznym kup rozgaleziacz, to proste urzadzenie. mocno niepraktyczne rozwiazania z kabelkami, ale jak nie ma innej opcji..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    mocno niepraktyczne rozwiazania z kabelkami, ale jak nie ma innej opcji..
    z góry uprzedzam, ze na studyjnych sprawach sie nie znam... :-)

ale czy nie byłoby dobrze jedną lampe podłączyć na kablu PC synchro, a 2-gą, 3-cią i każda kolejna wyzwalać na choćby najprymitywniejszej fotoceli?
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Monia
    Guest

Domyślnie

Tak tylko dalej jest problem, bo do kostki mozna podpiac aparat z jednej strony a z drugiej wyjdzie kabel na zarowke i w dalszym ciagu bedzie jedna zarowka. Kostki sie nie da chyba zamocowac do canona zamiast lampy blyskowego i wtedy ona daje cynk do dwoch przewodow pc aby wyzwalac zarowki ??? tylko do kostki jedna zarowke i aparat a co dalej ?

Przejsciowka byla by dobra ale nie wiem jak ja znalezc pod jakim haslem na allegro

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

sa kostki z dwoma wyjsciami pc.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Uprawnienia umieszczania postów