Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: kompakt czy lustrzanka ??

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    A musisz sie koniecznie juz przesiasc na cyfre? Poczekaj, poodkladaj i wroc do tematu jak bedziesz solidniej przygotowany ;-)

To takie moje skromne 0,03 PLN
    Nie muszę :-) Muszą chyba tylko zawodowcy, którzy potrzebują zdjęć np. do gazet "na wczoraj" :-). Jestem tylko fotoamatorem, tyle że leniwym. Coraz mniej bawi mnie oczekiwanie na negatywy, odbitki. A szlag trafia gdy widzę efekt "skanowania" fotek na CD przez "laby". Na samodzielne skanowanie nie mam zwykle czasu i ochoty. Skaner też w pracy.
    Coraz więcej robię publikacji w wersji elektronicznej: dokumentacje, reportarze, itp... z cyfrą byłoby napewno łatwiej :-)

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    Nie muszę :-) ... z cyfrą byłoby napewno łatwiej :-)
    Ja przeszedłem na cyfrę ze względów oszczędnościowych. Zawsze dużo robiłem zdjęć, więc masa kasy szła na wywołanie i odbitki. Z 2 tygodniowego wyjazdu nad morze z dzieciakiem spokojnie przywoziłem ze 20-25 filmów po 36 klatek. Zrobienie odbitek to ruina, nie zrobić szkoda, bo na indeksie mało co widać...
    Teraz z tygodniowego wypadu na narty przywożę 1200 RAWów, nagrywam z tego, po odsiewie, płytkę DVD z JPGami do oglądania, dwie płytki DVD jako archiwum RAWów i spoko. A odbitki tylko z takich ujęć, co to mogą iść na ścianę

A poza wszystkim, jak to miło od razu wiedzieć, że fotka się udała (przynajmniej z grubsza)
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Uprawnienia umieszczania postów