Witam już wkrótce wybieram się na wyścigi TT - http://www.youtube.com/watch?v=gNxJrB_8gHk
(filmik z TT) . W związku z tym zależy mi na tym, aby się dobrze przygotować. W sumie na wyspie spędzę 2 tygodnie. Cała wyspa zamienia się w motorowe szaleństwo ! Wpisując w google można również zobaczyć landscape jaki tam jest. Więc tematów do zdjęć będzie mnóstwo. Generalnie nastawiam się na sportowe.
1.Ponieważ będę dysponował lekkimi funduszami(ok 5-7tys) mam dylemat jak się przygotować sprzętowo. Obecnie posiadam puchę 400D + 85/1.8 i 70-200 2.8 . I teraz na myśl mi przychodzą dwie opcje, a konkretnie:
a)Kupić 24-70 2.8
b)zmienić puchę na 5D.
2. Jak się przygotować do tego typu zdjęć? Na co zwracać uwagę? O czym poza panoramowaniem powinienem się dowiedzieć? Jak ważne jest tło w typie takich zdjęć czy lepiej szeroko czy wąsko? Ogólnie czy technika będzie podobna do np zdjęć rajdowych ??
3. Chciałbym zacząć współpracę z agencjami. Jak należy się kontaktować ?? Czy przed wyjazdem ( nie mam co pokazać ) czy w czasie przesyłać im zdjęcia na bieżąco?? Czy jak już się przesyła takie zdjęcia to czyste jpgi ?? Bez ingerencji programów graficznych ??
4. Jakie pomysły wasze sprzętowe, techniczne ?
Mam nadzieję, że mi pomożecie się dobrze przygotować.