To pewne jak w banku
Nie wiem co to strefa podstawowa ale zgaduję że to tryby automatyczne aparatu.. z tymi od razu bym zrobil tak jak zrobilem na 350D dla mojej żony - tzn. czarna taśma izolacyjna i zakleiłem je w cholerę żeby na nich nie robiła
Czyli w zasadzie używaj trybu AV, Tv i M - wbrew pozorom będzie szybciej i łatwiej..
To na początek prosiłbym o starannne wybieranie zdjęć a nie umieszczanie przypadkowych bo tak użytkownicy nie będą chcieli tu zglądać..
Poza tym obrazki zamiast w url do lepiej w IMG
Po pierwsze "słońce na obiekt" - wychodzą nieładne cienie, zdjęcie jest płaskie bez plastyki, proszę zwrócić uwage na tło.. płot w tyle, krzaki słup- to wszystko rozprasza widza.. poza tym kadr centralny nie bardzo tu pasuje, poza tym model jakoś tak nie bardzo chyba chetny do pozowania.. portret powinien coś pokazywać.. ten nic w sumie nie pokazuje
Tu w zasadzie nie ma co opisywac - kawałek domu w południe..nie wiem czy tematem jest płotek, rododendron czy kawał folii z tyłu albo tuje...hm..
Hm.. trochę jak na dwójce - w zasadzie na zdjęciu jest komin, domki zasłonięte krzakami i linią energetyczną i chaszcze na pierwszym planie
W zasadzie nie wiem o czym pisać..
Z tego co wiem masz kaukazy.. może spróbuj przejść sie z nimi do lasu po południu (albo wcześnie rano - kiedy słońce będzie nisko) - porzucaj im patyk czy za czym tam biegają i wtedy spróbuj trochę tym 70-200 pofocić - dynamiczne ujęcia zwierząt w ruchu, żeby zdjęcia coś sobą przekazywały bo na tych tego nie ma..
Przykładowo - zdjęcie mojego psa które dałem do battle'a pt. pies albo inna fotka z battla "Portret wiosenny". Nie są jakieś wybitne ale chodzi o coś w tym rodzaju
Zdjęcie powinno nieść ze sobą jakąś treść - sportowe np. pęd samochodów czy walkę sportowców, krajobraz - piękno przyrody, ślubne - emocje dnia ślubu itp. oczywiście robi się też dużo "pstryków" np. rodzinnych, testów cegiełek itp. ale raczej nie pokazuje się ich publicznie.. oczywiście im dalej w las tym więcej drzewczyli pierwsze koty za płoty
trening czyni mistrza - sprzęt jest już porządny teraz tylko szkolić warsztat.