Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 131

Wątek: Telezoom na podróże czyli 55-250 IS vs 70-300 IS vs 70-200/4

emwu
    Guest

Domyślnie

55-250 IS Tani i bardzo lekki ale ..plastik. Za rok już taki sam pewnie nie będzie :-). Z drugiej strony ten plastik nie jest taki straszny - spasowany solidnie i wygląda na całkiem mocny. Szczelność to już niestety całkiem inna sprawa - wiec wszystko zależy co to za podróż i jak sie będzie o niego dbało. IS działa całkiem dobrze i prawie na pewno sie kiedyś przyda. Ale jeżeli cena nie gra roli to .....:-)

Domyślnie

3. 70-200 f/4 L
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Z tego co zaproponowałeś to 70-200/4 L tym bardziej ,że bardzo dobrze współpracuje z EX 1.4 co może być również bardzo użyteczne szczególnie na cropie

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

70-200/4L, solidna budowa, szczelny na podróże chyba najlepszy
    pozdrawiam

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    No to na podróże może:
    http://www.photozone.de/Reviews/Cano...report--review

Znajomy użytkoje go od jakiegoś czasu i jest bardzo zadowolony. Tez planuje jego zakup (ze Stanów wyjdzie jakieś 2600 PLN)
    plusy:
    - mały i poręczny
    - świetny i szybki autofokus
    minusy:
    - przeciętne światło
    - cena...
    Jeśli chodzi o podróże to też bym takie coś proponował. Fantastyczna zabawka - szkoda tylko, że taka droga .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

mam pytanko ......70-300 DO - kręci mordką ?
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Coś już napisał

Domyślnie

wydaje mi się, że nie...
    Kumpel stosuje często z nim filtry połówkowe w ramkach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zbyszekjan Zobacz posta
    70-200/4L, solidna budowa, szczelny na podróże chyba najlepszy
    Też o nim myslałem, ale niestety gabaryty nie sprzyjają podróżom.
    Poza tym do 200 mm to troche mało (jak dla mnie)
    Ostatnio edytowane przez darek24111 ; 16-03-2008 o 11:57 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Atryda Zobacz posta
    Melov: jaki masz extender? Canona? Zalepiales jakies styki?
    Mam extender Kenko Teleplus Pro 1.4 DG. Ogólnie obiektyw 70-300mm IS USM F4-56 nie jest przystosowany do współpracy z extenderami. Extendery Canona nie pasują - technicznie nie można ich po prostu założyć bo wystają jakieś elementy. Jedyna możliwość to extendery Kenko. Z powodów tego że ten obiektyw nie jest przystosowany do exetenderów nie ma co zalepiać gdyż on nie przeności informacji o AF gdyż nie ma styków. Dlatego po założeniu go tak naprawdę korpus (mój EOS 400D) wogólne go nie zauważa i cały czas myśli że ma przy 300mm F5.6 - dlatego AF działa i nie jest odłączany. Oczywiście nie jest już tak sprawny jak bez extendera ale działa. Jednak zauwazyłem zę przy zmianie ogniskowych troche wariuje przysłona i czasem trzeba wyjmować obiektyw aby ją "zrestartować" - jednak dzieje się tak tylko gdy mam ustawione f poniżej 5.6 i tylko przy zmiane ogniskowejych przy stełej ogniskowej 300mm i F5.6 nie ma tego efektu. Chodzi o to że F na wyświetlacu skacze o 0.0 do 5.6 i tak sobie miga - czasem nic się nie dzieje ale czasem wyskakuje jakiś błąd - no ale nie można mieć wszystkiego.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez noel Zobacz posta
    mam pytanko ......70-300 DO - kręci mordką ?
    Nie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Fakt, na podróże 70-300 DO idealna. Tylko cena powala.
    Siem de i kilka obiektyvoof

Strona 2 z 14 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów