Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: nadruk na płytę - ale jak?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Źle widac wstawiasz skoro ci proporcje na obrazie zmienia. Jak wstawisz obrazek pogrzeb w jego właściwościach. Albo gdzieś w menu albo klikając prawym przyciskiem myszy coś w stylu "właściwości". Ten program ma pracowac jak ty chcesz, a nie jak sam chce.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Sposoby dwa:
    1 - wyedytowanie obrazka w normalnym programie graficznym (doradcom doradzającym oprogramowanie dedykowane dziękujemy) a następnie wklejenie gotowca właśnie do programu dedykowanego
    2 - szablon w corelu, w którym mamy kółko w obrębie którego musimy zmieścić się z malunkiem. I wydruk bezpośrednio z Corela. Szablon taki idzie opracować w 5 minut - wystarczy, o ile drukarka ma taką możliwość, włączyć opcję podglądu wydruku przed drukowaniem. Wtedy idzie spasować położenie kółka. A jakie duże to wystarczy zmierzyć płytkę linijką.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

irkax
    Guest

Domyślnie

no, nie wiem, ten mój programik do hp jest strasznie prosty w obsłudze i praktycznie nie ma żadnych funkcji, poza podłożeniem tła i dodaniem napisów.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    pist9
    dzięki za odpowiedź - wiesz o co mi chodzi
    ad2. nie wiem czy będe umiała to zrobić, chyba jest to zbyt zaawansowane jak dla mnie
    ad1.własnie tak chciałam to zrobić, ale czy wiesz może jak wyedytować obrazek np. w photoshopie tak by był w ksztłcie koła?
    (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałam Twoje uwagi )
    Ostatnio edytowane przez irkax ; 11-03-2008 o 13:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Obrazek zrób kwadratowy tylko umieszczaj treści wewnątrz koła. Można je sobie narysować wstępnie, żeby wiedzieć gdzie malować. Potem ten kwadratowy obrazek powinno dać się umieścić jako tło płytki w programie dedykowanym. Program już to sobie przytnie.

Szablonik gotowy do Corela mam opracowany do drukarki Canona więc nie pomogę niestety.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

irkax
    Guest

Domyślnie

aha, tak to potrafię, może problem mój tkwił w tym, że tło podstawiałam ze zdjęć w formacie 15x10 i dlatego te sylwetki były takie rozjechane.
    Pokombinuję więc w kwadracie i zobaczę jak to wyjdzie.
    Bardzo dziękuję za pomoc, gdybyś miał dla mnie jakieś inne cenne wskazówki to chętnie skorzystam.
    pozdrawiam

Domyślnie

prawdopodobnie wrzucając w program kwadratowe zdjęcie program zmienia ci w kolo przez co rozjezdza się obrazek ,
    gdy zrobisz jako kwadrat i tak wydrukujesz to wszystko bedzie ok a to co będzie poza kołem (płytą) zostanie wydrukowane poza nim i nie bedzie cię obchodzić
    tylko będziesz musiała pamietac komponując rysunek aby to co chcesz bylo w kole.
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

albo z netu ciągne gotowe wzory w przypadku np. filmów lub sam kwadraty wstawiam i to co za koło wybiega jest odciete i tyle

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów