Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: speedlite 380ex wolno się ładuje

sn4ke
    Guest

Domyślnie speedlite 380ex wolno się ładuje

Witam
    mam taki problem moja lampa speedlite 380 ex strasznie wolno się ładuje. Około 15 sekund! Kupiłem ją używaną. Ale mam stare akumulatorki około 3 letnie być może to jest ich wina?. W danych technicznych napisane jest ze powinna sie ładowac od 0.1 sek do 7. Natomiast moja ładuje się strasznie długo, gdzie może leżeć przyczyna w starych akumulatorkach czy w lampie?

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Witam.

Próbowałeś karmić ją czymś innym, niż te stare akumulatory? Naładowałeś je wcześniej? Myślisz, że na forum są wróżki?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sn4ke Zobacz posta
    380 ex strasznie wolno się ładuje. Około 15 sekund! mam stare akumulatorki około 3 letnie
    W danych technicznych napisane jest ze powinna sie ładowac do 7sek.
    gdzie może leżeć przyczyna w starych akumulatorkach czy w lampie?
    najprościej dowiesz się tego udając się do najbliższego kiosku po 4 nowe baterie alkaliczne.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

sn4ke
    Guest

Domyślnie

nie karmiłem niczym innym, a akumulatorki są naładowane na full, pisze bo moze ktos mial podobny problem i rozwiązał go.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Stare akumulatory moga by przyczyna. Mam 580EX II i jak bylem w domu to brat bawil sie aparatem i wyczerpal do konca akumulatorki (i tak prawie padniete byly). Nie zdazylem naladowc swoich i trzeba bylo pare zdjec "pyknac" - dal mi swoje (jakies 2-3 lata i jaka "no name" ladowarka). Myslalem ze sie "potne" nigdy tak dlugo lampa sie nie ladowala. (wina byla po stornie akumulatorow jak i ladowarki - jak naladowalem brata akumulatorki swoja ladowarka - to "odrazu roznica byla wyczuwalna" ale i tak dlugo sie ladowala lampa potem). Kup "dobre akumulatorki" i sprawdz. Moim zdaniem roznica bedzie zauwazalna

sn4ke
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Stare akumulatory moga by przyczyna. Mam 580EX II i jak bylem w domu to brat bawil sie aparatem i wyczerpal do konca akumulatorki (i tak prawie padniete byly). Nie zdazylem naladowc swoich i trzeba bylo pare zdjec "pyknac" - dal mi swoje (jakies 2-3 lata i jaka "no name" ladowarka). Myslalem ze sie "potne" nigdy tak dlugo lampa sie nie ladowala. (wina byla po stornie akumulatorow jak i ladowarki - jak naladowalem brata akumulatorki swoja ladowarka - to "odrazu roznica byla wyczuwalna" ale i tak dlugo sie ladowala lampa potem). Kup "dobre akumulatorki" i sprawdz. Moim zdaniem roznica bedzie zauwazalna
    Dzieki
    sprobuje najlpierw z bateriami, i dam znac jak poszlo.

Uzależniony

Domyślnie

Moze tez byc problem z jedna bateria/uszkodzona.
    Mialem tak gdy jedna na 4 akumalutorki padla - wowczas ladowanie bylo b.dlugie mimo ze 3 byly sprawne.
    Najlepiej abys mogl te ogniwa odswiezyc i sprawdzic ile maja jeszcze pojemnosci - lecz do tego potrzebujesz troche lepsza ladowarke.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Bywalec
    Miasto
    Gostyń

Domyślnie

Pewnie jest tak jak koledzy wczesniej pisali czyli wina aku ale z moich doswiadzcen z ta lampa powiem tylko ze jesli chodzi o czas ladowania to jest przepasc miedzy nia a 430 czy 580 a nawet 420, ma ona mniejsza moc i przez to czesciej w trudnych warunkach blyska pelna moca a w tedy czas ladowania to masakra nawet na dobrych aku, zdecydowanie lepsza jest choc 420
    60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen

sn4ke
    Guest

Domyślnie

kupilem nowe baterie i działa błysk za błyskiem
    dzieki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów