Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: 40D i obsługa lampy z menu aparatu

onepixel
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    1/ NIE WRZESZCZ! -> netykieta!

2/ rtfm.

no dobra... sterowanie lampą z menu aparatu dotyczy tylko najnowszych wersji lamp tzn. 580EX II oraz 430 EX II.

Oprócz tego cała automatyka błysku będzie ci działała poprawnie, a odpowiednie C.Fn ustaw sobie po prostu w menu lampy.

...To ciekawe jakim cudem jeszcze 3 dni temu ustawiałem synchronizacje błysku 1-2 kurtyna, a dziś te opcje są "niekatywne" niedytowalne..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

2/ rtfm.
    i tu jest wlasnie problem bo instrukcja milczy na ten temat.. jest tam ogolna wzmianka o sterowaniu "wszystkimi lampami speedlite ex"

sam sie nad tym kiedys glowilem, zapytalem na forum wiec najlepiej poradzic koledze by.. uzyl wyszukiwarki

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onepixel Zobacz posta
    ...To ciekawe jakim cudem jeszcze 3 dni temu ustawiałem synchronizacje błysku 1-2 kurtyna, a dziś te opcje są "niekatywne" niedytowalne..
    to co zmieniłeś w pozostałych ustawieniach w ciagu tych trzech dni?
    bo przeciez samo się nie stało...

poza tym trzeba pamiętać, że nastawy na lampie maja wyzszy priorytet, niż te same ustawienia dokonywane z poziomu aparatu.
    Wyzeruj C.Fn w menu lampy, wyłącz HSS/2nd sync w lampie i ponownie spróbuj z menu aparatu.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

onepixel
    Guest

Domyślnie

to co zmieniłeś w pozostałych ustawieniach w ciagu tych trzech dni?
    bo przeciez samo się nie stało...

poza tym trzeba pamiętać, że nastawy na lampie maja wyzszy priorytet, niż te same ustawienia dokonywane z poziomu aparatu.
    Wyzeruj C.Fn w menu lampy, wyłącz na lampie HSS/2nd sync i ponownie spróbuj z menu aparatu.

HHmmm dobre pytanie nie zmieniałem nic z głownych funkcji, podstawowe oczywiscie caly czas zmieniam...

Re:Kubak82, szukajka nie pokazała mi postu, dasz rade odgrzebac to u siebie?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

następna sprawa - gdzie konkretnie wchodzisz?
    External flash function setting
    czy
    External flash C.Fn setting

bo jeśli już to 1-2 sync będzie pod external flash function setting i powinno działać ze każdą EX (tak samo jak w poprzednich modelach aparatów i lamp dało się ustawić z menu aparatu 1-2 sync),

natomiast External flash C.Fn setting to już tylko i wyłącznie z 430 EX II/580EX II, ale te nastawy dotyczą tylko C.Fn lampy, a ustawianie 1-2 sync nie jest w C.Fn lampy.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez onepixel Zobacz posta
    Re:Kubak82, szukajka nie pokazała mi postu, dasz rade odgrzebac to u siebie?
    prosze http://canon-board.info/showthread.p...568#post387568

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów