Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: 40d to brud czy cos z matryca ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondziu Zobacz posta
    niestety to nie brud lecz skaza na matrycy ... aparat jest na zytniej...

opisze cala sprawe jak sie zakonczy- mam nadzieje ze pozytywnie...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    wroclaw

Domyślnie

raz jeszcze

niestety to nie brud lecz skaza na matrycy ... aparat jest na zytniej...
    matryca zostala wymieniona, wyczyszczona aparat do mnie wrocil, a ja go odeslalem, bo matryca po wymianie nie ma skazy ale byla brudna-serwis twierdzi ze przeszla testy czystosci (sprawdzane oprogramowaniem) a wg. mnie jest bardziej uwalona niz byla :/ (w rozmowie tel. stwierdzono ze raz jeszcze sprobuja ja wyczyscic ale aparat nie jest szczelny i matryca moze byc troche "brudna" nawet zaraz po czyszczeniu i to sie zdarza)-troche to dziwne wszystko...

opisze cala sprawe jak sie zakonczy- mam nadzieje ze pozytywnie...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Walcz o swoje. Nie będe poraz trzeci przytaczał tu dokładnie swojego przypadku. W skrócie - też wymienili mi matrycę i też wróciła brudna - po dylematach co z tym robić, olałem. Wśród tego "brudu", który wrócił był szczególnie widoczny jeden "syfek", w dodatku nie dało się go niczym zczyścić (ani swabem, ani wacikiem, ani pec-padem na sensor wandzie). Bez auto-levels wygląda on bardzo podobnie do twojej skazy (charakterystyczna otoczka wokół plamki).
    Ostatnio nabyłem taką fajną podświetlaną lupę za bodaj 15 dolców (SensorView z CopperHill Images). Oglądając przy pomocy tego gadżetu matrycę, okazało się, że w miejscu tej plamki występuje mocne odbicie światła - dokładnie jakby to był punktowy odprysk na filtrze. I pewnie jest. Boli, ale nie mam co nawet próbować z tym walczyć, bo i tak wiem jaka będzie odpowiedź serwisu. Dlatego nie daj się zbyć i nie popuszczaj! Nigdy nie wiadomo, czy czegoś nie spartolili, a później nie da się udowodnić, że to oni.
    Powodzenia!
    Body, stałki, zoomik

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów