Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Sigma 30mm 1.4 HSM

Początki nałogu

Domyślnie Sigma 30mm 1.4 HSM

Czytalem troche o tym szkle na forum nikona i ogolnie w internecie - ponoc jest strasznie duza rozbieznosc jakosciowa miedzy kopiami. Ludzie musieli z 4-5 sztuk wybierac zadowalajaca kopie. Czy tak samo jest na systemie canon? Ktos mial z nia doswiadczenia?

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

w canonie jest jeszcze gorzej niestety, tego szkła nie nalezy brać zanim sie nie sprawdzi na danym body. Ale za to jak trafisz dobry egzemplarz to bedziesz szczesliwy
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Początki nałogu

Domyślnie

O, jakos nie znalazlem tych watkow, dzieki. Masakra MAX. Mam wrazenie ze Sigma dopakowala ta stalke wszelkimi nowinkami technicznymi zapominajac ze trzeba jeszcze to odpowiednio spasowac...a moze daloby sie kupic 1 lepsze z brzegu szklo i od razu jechac do sigmy na kalibracje?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem tę Sigmę na gwarancji polskiego dystrybutora. Prosto z pudełka miała oczywiście front focus. Wysłałem do kalibracji i za dwa tygodnie dostałem super zrobiony sprzęt, który ostrzy w punkt przy f 1,4.

Mój ulubiony obiektyw. Jeśli coś widzisz na oczy, będziesz w stanie tym szkłem to sfotografować.

Początki nałogu

Domyślnie

mrozon - rozumiem ze wysylales z body? Body nie rozreguluja czasem tak ze dzialaloby tylko z ta sigma dobrze?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Serwis Sigmy nie rusza body. Kalibrują obiektyw tak, żeby na Twoim body działał ok. Przynajmniej ja mam takie z nimi doświadczenie.
    .

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Tak, wysłałem z body. Kalibrowali do 350d. Teraz używam z 40d i ostrzy bez zarzutu i w ogóle się nie myli.

Tak na marginesie, Sigma 30/1,4 to obiektyw stworzony do 40d. Dzięki temu, że wszystkie punkty AF są krzyżowe, autofocus trafia na bocznych punktach także przy bardzo płytkiej głębi ostrości. Środkowy punkt jest natomiast tak czuły, że błędy nie zdarzają się nawet gdy robi się w blasku świeczki.

Dopiero zaczyna Awatar luckylucas
    Miasto
    Kościan

Domyślnie

Tez mialem kalibrowana w serwisie Sigmy, po tym działa idealnie z kazdym body do jakiego podpinalem
    FF
    www.jaworski-foto.pl - fotografia ślubna

Coś już napisał
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

A mogę gdzieś zobaczyć fotki na f1.4 z Waszych skalibrowanych zestawów?

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów