Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Sigma 30mm 1.4 HSM

Coś już napisał Awatar Ibanezq
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A np Tamron kupił?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ibanezq Zobacz posta
    A np Tamron kupił?
    Z tego co wiem to np. Tamron i Tokina kupiły te algorytmy autofocusa od Canona.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam mieszane uczucia co do tego obiektywu. Ostatnio doszłam do wniosku, że nadaje się tylko do sytuacji kiedy obiekt jest dobrze oświetlony zastanym zza naszego ramienia, bo w słabym świetle pudłuje niemiłosiernie. Mój dodatkowo w full opcji BF przy stosowaniu lampy
    Porównując z C50 1,4 jest dużo mniej celny (choć C50 1,4 to też żaden gigant w tej kwestii). Jest też dziwne, że z tej sigmy mam sporo zdjęć na przymkniętej mocno przysłonie, przy dobrym świetle ale z MYDŁEM w całym kadrze.
    Dodatkowo drażni mnie zafarb.
    Szczerze mówiąć chyba nie kupiłabym ponownie, cały czas rozważam sprzedanie 3 szkieł ze stopki i kupno 24L lub 35L do kompletu z 17-55 IS USM,
    zostało 5D z 550EX i apetyt na zycie

Bywalec Awatar filharmoniusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jestem zdania, że jak Cie coś nie zadowala i potrafisz wskazać co to śmiało trzeba to zmienić Satysfakcja jest najważniejsza

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AniaCzajka Zobacz posta
    cały czas rozważam sprzedanie 3 szkieł ze stopki i kupno 24L lub 35L do kompletu z 17-55 IS USM,
    a nie korci Cie by zostawic 85'tke i 580'tke a reszte sprzedac i kupic 5d1 :-) .. mam 3 body - 40d, 1d3 i 5d.. 24L najbardziej lubie wlasnie na starej piatce :-)

a co do sigmy - nie wiem co kto kupil a kto czego nie - nie wiem nawet czy nie sa to "urban legends" bo af w tamronach tez jest jaki jest.. w statycznych ujeciach S byla jeszcze ok.. jak moja cora zaczela chodzic - zapalda decyzja o sprzedazy bo obiektyw po prostu za czesto pudłował.. jest warta swojej ceny ale czy warto ja kupic - to juz zalezy do czego ma sluzyc :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Poozon Zobacz posta
    Z tego co wiem to np. Tamron i Tokina kupiły te algorytmy autofocusa od Canona.
    A możesz podać chociaż jedno źródło tej informacji ? Tylko prosiłbym o źródło a nie link do czyjegoś zdania na forum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lumiks Zobacz posta
    A możesz podać chociaż jedno źródło tej informacji
    "While other lens manufacturers such as Tamron and Tokina get the license from canon to use the mount, sigma don't. Sigma reverse engineer canon products to get the infomration to produce a lens that is compatible with canon bodies up untill the current ones."

Jeżeli jest inaczej to sprostuj tę informację

Dopiero zaczyna

Domyślnie

spoko, podaj tylko źródło lub link do źródła.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lumiks Zobacz posta
    A możesz podać chociaż jedno źródło tej informacji ? Tylko prosiłbym o źródło a nie link do czyjegoś zdania na forum.
    W sumie w tym artykule jest napisane że wszystkie firmy trzecie użyły "reverse engineering" aby dowiedzieć się jak "gadają" obiektywy Canona z body Canona:

http://www.lensplay.com/lenses/lens_3rdparty.html

Jest tam też napisane że Sigma zrobiła to najsłabiej

Dopiero zaczyna

Domyślnie

"Canon have said...."
    Ale mi właśnie chodzi o to aby np. podać źródło gdzie tak powiedział np. Canon, bo to w dalszym ciągu wygląda mi na domysły autora.

Ale dzięki za linka.

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów