Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Sigma 30mm 1.4 HSM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hej.
    Dzięki za "radę" Gadget_zary ale ja prosiłem Heilsberga a nie Ciebie , ponieważ interesują mnie akurat sample z Canona 7D.
    Pozdr.

Początki nałogu Awatar Heilsberg
    Miasto
    Lidzbark Warmiński

Domyślnie

Tak, mam same Sigmy i nie widzę powodu do wstydu. Wszystkie trzy dobrałem starannie do zastosowań w jakich je używam, wszystkie trzy są solidnie wykonane i wszystkie trzy to kompromis ceny do jakości. I wszystkie trzy zbierały bardzo pochlebne opinie we wszelakich testach. I wszystkimi trzema robię zdjęcia, które mnie satysfakcjonują a i parę gazet z mojej branży nie narzeka. A z trzydziestki jestem najbardziej zadowolony.
    Powiedzcie mi jeszcze jak wrzucić parę przykładowych fotek w większej rozdzielczości bo takie pewnie Anzelm by wolał zobaczyć niż 800x600. Jakiś imageshack przyjmie 6 megowy plik?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zmniejszone masz tutaj:

http://picasaweb.google.com/P.O.C.Po...kaByHeilsberg#

Od nr 47 do 58. Wszystko z ręki bez lampy przy kotlecie, jpgi prosto z puchy bez obróbek, wyostrzone +2 w puszce. Ot, takie pamiątkowe, ale może będziesz miał trochę poglądu.
    Ostatnio edytowane przez Heilsberg ; 01-09-2010 o 23:14 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 100D|EOS 7D + grip|EF-S 24 /2.8 STM|Sigma 30/1.4 EX DC HSM|EF 40/2.8 STM|EF 50/1.4|EF 200/2.8L II|EF-S 10-22/3.5-4.5|EF 17-40/4L|EF 24-105/4L|Sigma 120-400/4.5-5.6 DG APO OS HSM

Domyślnie

Świetne szkło. Swego czasu wykorzystywałem to szkło w fotografii ślubnej. Af trafiał bezbłędnie nawet przy f1.4
    Dzięki mikroregulacji w 7D można śmiało kupować "w ciemno".
    Jedyne co mi przeszkadzało w tym szkle to potężna abberacja chromatyczna.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Heilsberg Zobacz posta
    Tak, mam same Sigmy i nie widzę powodu do wstydu. Wszystkie trzy dobrałem starannie do zastosowań w jakich je używam, wszystkie trzy są solidnie wykonane i wszystkie trzy to kompromis ceny do jakości. I wszystkie trzy zbierały bardzo pochlebne opinie we wszelakich testach. I wszystkimi trzema robię zdjęcia, które mnie satysfakcjonują a i parę gazet z mojej branży nie narzeka. A z trzydziestki jestem najbardziej zadowolony.
    Powiedzcie mi jeszcze jak wrzucić parę przykładowych fotek w większej rozdzielczości bo takie pewnie Anzelm by wolał zobaczyć niż 800x600. Jakiś imageshack przyjmie 6 megowy plik?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zmniejszone masz tutaj:

http://picasaweb.google.com/P.O.C.Po...kaByHeilsberg#
    Dziękować!!
    Miałem ten obiektyw , używałem z 400D, ale foty z 7D naprawdę rewelacyjne.
    Chyba jest to jedno z najlepszych szkieł pod cropa.
    Jeszcze raz dzięki. Chyba kupię jeszcze raz.
    Pozdr.

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Mam to szkło i jest to szkło które nie schodzi mi z jednego body.
    Aberacja nie jest duża w porównaniu do 85/1,8 to prawie jej nie ma.
    Po przymknięciu do 2,2 nie ma aberacji wcale a ostrość jest taka że czasem osłabiam konwertując w raw (na stałe mam 4 w 400d na którym ona jest założona).
    Na 1,4 również ostrość bardzo dobra choć bardzo mała głębia.
    Mam też sigmę 10-20 i też złego słowa nie powiem.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Sigma 30/1.4 to bardzo fajny obiektyw, do spółki z 50/1.4 to dwa najlepsze słoiki tego producenta. Zobaczymy jaka będzie 85/1.4
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Bywalec Awatar chuba
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Sigma 30/1.4 to bardzo fajny obiektyw, do spółki z 50/1.4 to dwa najlepsze słoiki tego producenta. Zobaczymy jaka będzie 85/1.4
    Moja siostra ostatnio kupiła Sigmę 30/1.4 i po kilku próbach szkło bardzo mi przypadło do gustu. Szybki i celny AF (przy 40d), bardzo fajny bokeh, kontrast i kolory. Moim zdaniem jedno z najlepszych szkieł pod cropa.
    Natomiast 50/1.4 Sigmy jakoś średnio mi przypadł do gustu. W testach bije 50/1.4 canona na głowę. Tylko niestety tabelki to jedno a praktyka to drugie. Szkła podpinałem do 5d mkII. Ostrość w sigmie jest lepsza tylko w zakresie 1.4-1.8 (i to też nieznacznie), kontrast, kolory, bokeh niemal identyczne. Ale jakoś obrazek z canona mi bardziej podchodził do gustu. Wybrałem canona i nie wiem, czy ja mam tak dobry egzemplarz Canona 50/1.4, czy 90% porad w internecie dotyczących wyboru pięćdziesiątki jest opartych wyłącznie na czytaniu optycznych.
    Minolta x-300 + 50/1.7 + opemus 6 + 3 x cyfra Canon

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ja mam odmienne zdanie Kolory i kontrast można w PS poprawić więc najmniej mnie interesują, ale wg mnie bokeh jest zdecydowanie ładniejszy w Sigmie, jest bardziej "płynny", w EF jest ostrzejszy.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

ja kupilem sigme od czlowieka,ktory szczegolnie nie wybieral w sklepie i smigala mu jak trzeba. Podpialem do mojego 20d i tez smiga,az sie zdziwilem sluchajac tylu powiesci,ze sa problemy z af itd.

ja takowych nie mialem. jedyne co mi przeszkadza i co sie widzi predko to kiepska jakosc poza centrum. taka polityka sigmy,dali dobre naprawde 1.4, ktore mozna smialo uzywac,ale kosztem kadru poza centrum nawet przy przymykaniu.

gdybym nie mial canona 50 1.8 II kupilbym pewnie zamiast tej sigmy canona 50 1.4, jesli wiec masz podobnie bierz sigme. kalibracja zawsze w cenie gwarancji,wiec nie ma problemu.
    Canon 20D, Canon 50/1.8, Sigma 30/1.4

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Kalibracja na gwarancji w cenie transportu (70-100 zł)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów