Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: współpraca tamron 28-75 z canon 400d...

klopocisko
    Guest

Domyślnie współpraca tamron 28-75 z canon 400d...

witam

od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem tamrona 28-75, posiadam canona 400d, moje pytanie a zarazem obawa jest taka, czy nie beda sie gryzły?? pytam gdyz przegladajac fora parokrotnie spotkałem sie ze stwierdzeniem:

"Obiektyw 28-75 na cropie wymaga wypróbowania bo nie jest to naturalny wybór do canona 400d..."

Ma ktos z was moze taki zestaw, zalezy mi na kazdej opinii, moze jakies przykładowe zdjecia:>

Z góry dziękuje

Początki nałogu Awatar korona-pl
    Miasto
    Kraków, PL

Domyślnie

Współpracują doskonale.
    http://canon-board.info/showthread.php?t=27345 - wszystkie fotki (z jednym wyjątkiem) wykonane 400D + 28-75.
    pozdrawiam
    Jacek

nie karmię troli...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

U mnie też świetnie działa.

Coś już napisał Awatar kaawka
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klopocisko Zobacz posta
    od jakiegos czasu zastanawiam sie nad zakupem tamrona 28-75, posiadam canona 400d, moje pytanie a zarazem obawa jest taka, czy nie beda sie gryzły??
    Mysle ze kazdy obiektyw warto wyprobowac, swojego Tamrona 28-75 kupilem od kolegi z forum czyli zostal przetestowany Uzywam z 20D ale z 400D powinno byc tak samo. Wspolpracuje wysmienicie az mnie zadziwia czasami - dlatego jeszcze go nie sprzedalem, choc w sumie rzadko teraz uzywam.
    EOS

Zablokowany

Domyślnie

U mnie na 20d/30d i 40d pracował o niebo lepiej niż na 1d. Z tego też powodu sprzedałem. Na 400d będzie ci śmigał aż miło.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Koziegłowy k.Poznania

Domyślnie

Tamron 28-75 2,8 z Canonem 400d to od roku mój podstawowy tandem do focenia. Żadnych problemów ze współpracą w najróżniejszych warunkach.
    No może kilka razy miałem niespodziankę a AF; nie wiedzieć jakim cudem przełącznik przestawił mi się na MF ( chyba zaczepiam przypadkowo palcem) i kilka ciekawych ujęć umknęło.

Zablokowany

Domyślnie

No to jak miałeś tylko takie ,,przypadki'' z AF to się ciesz. Wielu użytkowników miało ,,przypadki'' zupełnie nie związane z przełączneniem na mf. Po prostu rodzinie tamronów zdarza się trafiać z rzadka gdzie chcą. Jednak cena to rekompensuje. Nie potrzebujesz szkła to celów zawodowych - tamron to świetna alternatywa.

Uprawnienia umieszczania postów