Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Wątek: Hahnel HL-511 (Canon BP-511)

Początki nałogu

Domyślnie

Dzięki za info, w takim razie pewnie się skusze na Hame lub GP, chyba że coś się wyjaśni z tymi lipnymi Hahnelami bo jak na razie to trochę strach.

Pozdrawiam
    C - lustra, szkła i błysk

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

To jak będziesz kupował osobiście to po prostu sprawdź w sklepie czy działają i po kłopocie

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomS Zobacz posta
    To jak będziesz kupował osobiście to po prostu sprawdź w sklepie czy działają i po kłopocie
    Skoro jedne egzemplarze działają a inne nie to znaczy że kontrola jakości w tej firmie pojechała na wakacje, ja wole nie ryzykować bo może sie okazać że aku padnie za miesiąc czy pół roku a jak płace prawie 100 zł za baterie to nie uznaje takich akcji, może kupię aku tej firmy jak wrócą do dobrej jakości.

Pozdrawiam

Domyślnie

Właśnie odesłałem moją baterie Hahnel . Wcześniej wymiana. Po naładowaniu wszystko OK, ale wystarczyło wyłączyć aparat i juz się włączyć nie dało! Trzeba było wyjąć aku i włożyć raz jeszcze. Ale może ja mam pecha (5,5!)
    Camera Obscura

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Oj, Panowie. Widać, że większość z Was nie miała analoga, że tak się rozczulacie nad tymi akumulatorami.
    Bateria (nie aku) do EOS 5 kosztowała 10 lat temu tyle, co dzisiaj dwa niezłe zamienniki "511", a wystarczała na dużo mniej zdjęć (zwłaszcza z włączonym Eye-Control).
    Jeśli przełożyć to na dzisiejsze warunki, to gdyby sprzedawali te akumulatory do pełna naładowane, to nie opłacałoby się mieć ładowarki, tylko wyrzucać baterie po wyczerpaniu
    Pozdrawiam,
    Pirx

Uzależniony

Domyślnie

He he, też pamiętam wycieczki do Locnitz po baterie do eos50 bo kosztowaly tam polowe tego co u nas Inna sprawa, że wtedy każde naciśnięcie spustu zajmowało znacznie więcej czasu

Bywalec
    Miasto
    Boruja Kościelna

Domyślnie

Czołgiem

Niezle... a mialem zamiar zainwestowac w Hahnela :-x

Poki co strzelilem ok 2k fotek, z czego ok 800-900 na jakims wynalazku 'made in china' o pojemnosci 1390mAh :]
    Reszte na canonierki originalnym...

Kupowalem inne *******y do puszki i zamowilem wspomniana przez Was Hama'e - CP826... Coooz - postestujemy, zobaczymy jak sie bedzie sprawowac.

Przy okazji - jakos nie wpadly mi w oko - macie pomysl gdzie mozna przywoite opakowanie ochronne do tych aku zakupic?
    Nie lubie jak mi sie zwlaszcza taki sprzet wala luzem po kieszeniach czy torbie :]
    Jak ten temat u siebie rozwiazaliscie?

Z gory THX
    ...ani krzty talentu + 1,5kg sprzetu...
    (40D + T 17-50 /f2.8 i glod na wiecej)

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

W torbie masz pewnie parę małych kieszeni więc to nie problem a w plecaka robię przegródkę jak na obiektyw i pakuję tam 4 sztuki aku

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcdenko Zobacz posta
    Właśnie odesłałem moją baterie Hahnel . Wcześniej wymiana. Po naładowaniu wszystko OK, ale wystarczyło wyłączyć aparat i juz się włączyć nie dało! Trzeba było wyjąć aku i włożyć raz jeszcze. Ale może ja mam pecha (5,5!)
    No to robi sie pomału masowa wpadka Hahnela, nigdy wcześniej nie słyszałem na forach foto o choćby jednym wadliwym egzemplarzu tej firmy, Hahnel zawsze miał bardzo dobrą opinie, ciekawe czy firma ma zamiar coś z tym zrobić, to znaczy wydać jakieś oficialne oświdczenie o problemach z aku (pewnie już wiedzą po zwrotach że coś w produkcji poszło nie tak) i o poprawie zaistniałej sytuacji.

Pozdrawiam

darkon
    Guest

Domyślnie

Witam, od kilku dni jestem dopiero "Canonieren" i mam pytanie właśnie odnośnie akumulatora 511 czy pasuje do 40D, bo oryginał to 511A

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów