Strona 44 z 54 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Moje doświadczenia z gór - 5-tka w plecaku za często zostaje w plecaku.
    Kompakt na szyi robi 10-razy (co najmniej) więcej zdjęć niż FF.
    Czy jednak aby na pewno o to chodzi :rolleyes::-P?

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Nadal tego nie rozumiem, często mając 5d2+35L i 50d+70-200 2.8 na wierzchu. Nie wiem, za młody jestem, czy co? Owszem, tam gdzie jest już bardziej pionowo niż poziomo, dwa latające body są już uciążliwe, ale jedno praktycznie zawsze da radę opanować.
    Michale - po prostu mało kto jest takim Herosem jak Ty :-D.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-03-2012 o 19:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Najpierw (18l) się chodzi z 30kg plecakiem i 5kg torbą z aparatem, potem (25l) z małym plecaczkiem i 5kg torbą z aparatem, a na starość (30l ) z nexem na szyi z małą stałeczką.

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Najpierw (18l) się chodzi z 30kg plecakiem i 5kg torbą z aparatem, potem (25l) z małym plecaczkiem i 5kg torbą z aparatem, a na starość (30l ) z nexem na szyi z małą stałeczką.
    o żesz w mordę, starość od 30-stki
    pojechałeś dzieciaku ;P
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Spoko. Od 47-miu z powrotem można biegać po górach z 50d + 17-85 i 70-300is usm.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Owszem, tam gdzie jest już bardziej pionowo niż poziomo, dwa latające body są już uciążliwe, ale jedno praktycznie zawsze da radę opanować.
    Szczególnie gdy się zrobi tak, żeby nie latało i nie było na szyi :razz:
    powtórzę się: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=77730 ;-)

choć po kawałku Orlej Perci stwierdzam, że przy łażeniu na czworaka do góry obiektyw potrafi się wysunąć z zaczepu na pasie biodrowym i trzeba by to jakoś stuningowac ;-)

gavin, a co do starości... to się wypchaj , następnym razem zabiorę jeszcze analoga
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Spoko. Od 47-miu z powrotem można biegać po górach z 50d + 17-85 i 70-300is usm.
    Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    gavin, a co do starości... to się wypchaj , następnym razem zabiorę jeszcze analoga
    Czyli można.
    Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko siedzi w nas. Odpowiednie samozaparcie, priorytety i te sprawy.

W domu w ogóle nie pomyślałbym normalnie o wstaniu w wolny dzień przed 10-11, a w górach wstaję 5min przed budzikiem na 2-3

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czyli można.
    Nie ma rzeczy niemożliwych, wszystko siedzi w nas. Odpowiednie samozaparcie, priorytety i te sprawy.
    właśnie, moje priorytety to raczej turystyka niż fotografia. 5D zostaje jak był, czyli z 17-40 przez ramię / na szyi. Jeszcze się zastanawiam nad zostawieniem PENa z 45 1.8 Naprawdę świetne rezultaty daje ten duecik...
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Moje priorytety to też turystyka. Z podróży przywożę dziennik w postaci zdjęć.
    Trzy lata podróżowałem (w ubiegłym roku do Nepalu) z zestawem 50D 10-22/3,5-4.5. Zrobiłem nim 90% zdjęć.
    W tych dniach zamieniłem na 5D mkII +17-40f/4L (1365 g)
    Różnica wagi jest niewielka tylko 175 g, obiektyw jest uszczelniony, ISO do 3200.
    Aparat noszę w małej torbie (ze względu na deszcz) przerzuconej przez ramie (w górach używam kijki), długi obiektyw noszę w plecaku. Czasami korzystam z S90.
    Ostatnio edytowane przez kupisk3 ; 09-03-2012 o 22:46

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie tak jak wcześniej już raz pisałem, odchudzenia wagi nie szukałbym w aparacie, tylko w bagażu. Ostatnio na własnej skórze sprawdziłem, że szłoby przeżyć z dwoma kompletami ubrań nawet i dość długi okres czasu. Chyba że sprzęt wam ciąży w wycieczkach stacjonarnych, gdzie na wyprawę bierzecie aparat, mapę, wodę, czekoladę i kurtkę, to już mamy problem

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ostatnio na własnej skórze sprawdziłem, że szłoby przeżyć z dwoma kompletami ubrań nawet i dość długi okres czasu.
    Amerykę odkryłeś :-D ja zabieram tylko to, co rzeczywiście jest w użyciu i mniej się nie da bez dyskomfortu higienicznego. W sumie w porównaniu do kolegów/koleżanek mam całkiem lekki bagaż.

Niestety czasem problem dla fotografa - o ile nie chodzi sam - stanowi tempo grupy.. zatrzymywanie się co 5min na fotki i szybko szybko bo już grupy nie widać jest średnio przyjemne. Radzę sobie z tym tak, że po pierwsze mam sprzęt, na którym mogę polegać, a po drugie - zatrzymuję się, cykam jeden, dwa kadry, rzut oka na histogram, WB, ew. szybka korekta i jazda dalej. Na postojach oczywiście więcej.

Swoją drogą to ileż razy do Marii Magdaleny obiecałem sobie - nie więcej niż 50 fotek/dzień. Prawie zawsze wychodzi więcej
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 44 z 54 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów