Nie wiem. Ja ponad 20 lat robię zdjęcia w górach i nigdy mi tam takie jasne szkła do niczego nie był potrzebne. Wręcz przy obecnych dostępnych wysokich iso jest to jeszcze bardziej zbędne niż kiedyś.
Nie wiem. Ja ponad 20 lat robię zdjęcia w górach i nigdy mi tam takie jasne szkła do niczego nie był potrzebne. Wręcz przy obecnych dostępnych wysokich iso jest to jeszcze bardziej zbędne niż kiedyś.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Może to taki mój fetysz... A może robimy inne zdjęcia.
Ostatnio "dźwigałem" Nexa z kitem (60d ze szkłami został na kwaterze).
Dawniej dźwigałem Kiewa 60 i dwa szkła, Canona z zoomem i kompakta (Yashica t4).
No chociażby wspomniane gwiazdy, krzakory na wietrze, chmury... Nie wszystko stoi w miejscu i nie zawsze wygląda lepiej jak jest maźnięte.
No ale jak jedno masz nie maźnięte to drugie masz poza GO, czy się mylę?
W ogóle to Ty zadawałeś na woodstocku pytanie o sprzęt foto Pałkiewiczowi, prawda?
Ja zeszłam do 3.5kg (z filtrami, ładowarką, pokrowcem... wszystkim). Za pół kilo się do niego odezwę![]()
www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII
Przy 35mm @ 1.4 @ 5d2 wg TEGO przy ustawionej hiperfokalnej można mieć ostro od 14,2m do nieskończoności
Niekoniecznie Pałkiewiczowi, bardziej Pustelnikowi, ale tak, to ja. Robiłem z siebie błazna, bo przecież mogę sobie znaleźć odpowiedzi na oba pytania w necie, ale jeszcze aż tak aktywnie mnie do wspinaczki nie ciągnie, żebym już zaczął się tym na tyle interesować. Był, to zapytałem. Bardziej z ciekawości co odpowie![]()
Wszyscy jesteśmy na swój sposób idiotami
Poczekajcie na zdjęcia, ok? ^^