Pokaż wyniki od 1 do 10 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

pooglądałem sobie nieco zdjęć górskich z średiej klatki, i to bardzo mocno zachęca mnie do dzwigania pentacona six ;-)
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    pooglądałem sobie nieco zdjęć górskich z średiej klatki, i to bardzo mocno zachęca mnie do dzwigania pentacona six ;-)
    A czym one się różnią? "szerokością"? Bo mam np. 10-22, ale jakoś nie widziałbym go w torbie w górach (za szeroko...).

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    mam np. 10-22, ale jakoś nie widziałbym go w torbie w górach (za szeroko...).
    a ja wlasnie uwazam go za idealne szkielko w gory

tj. "jedno z idealnych" ktore biore za kazdym razem :wink:

natomiast srednio mam na plecach +/- 10-12 kg sprzetu.. jedzenie i picie dzwiga zona ;-)

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Wędkuję i ten wątek (i nie tylko ten - dużo jest wspólnych tematów, np. rękawiczki, kamizelki) przypomina mi jakie wątpliwości miałem na początku - co zabrać na wyprawę na ryby. Przy spiningowaniu waga sprzętu jest tak samo ważna jak dla fotografującego w górach. I powiem tak - na początku chodziłem objuczony jak wielbłąd. W tej chwili biorę 25% tego co na początku.

Po prostu trzeba zrobić selekcję samodzielnie. To trochę boli, ale okazuje się, że przy kolejnej wyprawie nic mi nie brakuje pomimo, że 75% sprzętu zostało w domu. W wędkarstwie to się nazywa rozpoznaniem łowiska.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Po gorach to nie ganialem ale co roku ide nad Wisla ok 15 km z Super Trekkerem (sam wazy 5,5 kg) i do tego telele statyw, lornetka inne

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Na razie każdy z wypowiadających się gra twardziela. Kto więcej udźwignie. A przecież, nie o to chodzi. Może się mylę? Nie wiem.

Uzależniony
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez terminator Zobacz posta
    Na razie każdy z wypowiadających się gra twardziela. Kto więcej udźwignie. A przecież, nie o to chodzi. Może się mylę? Nie wiem.

Zadnego twardziela, pisze sie jak jest
    A ze czlowiek robi sie wygodny i wiec czasem uzywam wozka, ale nie w chaszcze

http://beachrollyusa.com/_wsn/page3.html

To moze jakies zawody kto wiecej i dalej ze szklarnia w plecaku
    Ostatnio edytowane przez aqua ; 08-03-2008 o 23:23

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

No i o to w tym wszystkim chodzi;-)
    tylko po co byly te aluzje do twardziali itp

Na razie każdy z wypowiadających się gra twardziela. Kto więcej udźwignie.
    To jeszcze napiszcie, po jakich górach chodzicie, .. Jakoś mam wrażenie i chyba się nie mylę, że po Krupówkach i kolejką na Gubałówkę...
    zrobił się z tego wątek dla kulturystów, których znajduje GOPR po 2 dniach zamarzniętych na słowackiej stronie, bo wyszli z 20 kg szkła na plecach, a z rozładowaną komórką i bez zapałek.

Cytat Zamieszczone przez piszczal Zobacz posta
    to może na jesieni, pokażemy w battle, swoje dokonania tegoroczne górskie, bez ograniczenia co do publikacji?
    z mila checia

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    góry mi jakoś mniej się podobają latem

wolę zimę
    oj, te ostatnie zimy to zadne zimy :-( .. przynajmniej w beskidach (Tatry troche za daleko i żona niezbyt chetna do takich wypraw) - a jeszcze pare lat temu trzeba bylo czasem po pas w sniegu isc :-)

Uprawnienia umieszczania postów