Strona 33 z 54 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Początki nałogu

Domyślnie

W tej całej ilości dyskucji o kilogramach umknęło Wam jedno, to człowiek robi zdjęcia a nie sprzęt i "małpką" można zrobić zacne zdjęcia a lustrzankami z super duper objektywami równo s...yć.
    CMEHA - reszta to upgrade

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    W tej całej ilości dyskucji o kilogramach umknęło Wam jedno, to człowiek robi zdjęcia a nie sprzęt i "małpką" można zrobić zacne zdjęcia a lustrzankami z super duper objektywami równo s...yć.
    Tylko jeżeli człowiek umie jako tako robić foty, to lustrem zrobi lepsze niż kompaktem (pomijając te wybitnie opierające się na danych 2s, które się nigdy nie powtórzą).

Mnie moje zdjęcia z kompakta bolą w oczy. Jak mam wydać PLN w tysiącach na "dobrego" kompakta, to wolę już te 3.5kg sprzętu nosić (body, 2 obiektywy, 3 baterie, filtry, ładowarka).
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widziałem całkiem fajne landszafciki robione Canonami serii G (tyle że z filtrami).
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Widziałem całkiem fajne landszafciki robione Canonami serii G (tyle że z filtrami).
    Tzn nie mówię, że się nie da.
    Ale ja nie chodzę ani tak, żeby nie dało się zabrać lustra, ani nie mam zbędnej kasy na kompakta, którego użyję parę (o ile aż tyle) razy w roku. Mogę się te parę dni przemęczyć z dodatkowymi paroma kg. Przyoszczędzę na kosmetyczce :P
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Witam !

Rok temu w gorach wyszlo mi tak okolo 6 kg sprzetu foto.
    5D MK2 + szkla + lampa + zapasowe akumulatory i karty pamieci.
    + SIGMA DP1.

Teraz wole do wielogodzinnego targania cos mniejszego i lzejszego i tutaj... EPL-1 + m.Zuiko 14-42 i ZD 11-22 + lampa, akumulatory i karty
    pamieci.

Gdyby zamiast obu powyzszych szkiel miec... m.Zuiko 9-18
    i m.zuiko 14-42 to wagowo jeszcze lzej wypadnie.

Sprzet Olka wypada mi o wiele wiele lzej i... jakosc
    obrazu jest rewelka

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    A w ogóle to marudzicie :P
    Ja udźwignę na normalnym trekkingu jakieś 15-16kg, optymalne jest max 12kg, na ponad 4tys mnpm 8kg ciążyło. Możliwość zapakowania 26kg to jakaś bajka... ;-)
    Pogromca mitów ;-)

W górach noszę C40D, 17-40/4, 300/4 lub 70-200/4, konwerter 1,4x, wężyk radiowy, zapasową bakterię, 2 dodatkowe karty pamięci i szmatkę z mikrofazy.
    Kiedyś jeszcze brałem lekki statyw, ale stwierdziłem, że nie warto. Z ręki robię tak samo fajne panoramy.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Tak tylko jak człowiek chce uzyskać dobry efekt niezależnie od warunków to łatwiej to zrobić czymś co przypomina aparat fotograficzny :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie

Co do kompaktów, kupiłem kiedyś w prezencie ukochanej małżonce panasonica LX-3 i patrząc, co on potrafi, coraz częściej "zaczynam wątpić w swój zdrowy rozsądek".
    Brakuje mi tylko w nim dłuższej ogniskowej.

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Co roku, sukcesywnie dochodziło słoików w plecaku, kiedy ciężar wraz z innymi gratami (ubrania, szminki, szpilki żony ) osiągnął pułap 15 kg powiedziałem basta. Dziś na górskie eskapady (mówię o Beskidzkich szlakach) nie biorę zupełnie nic (albo we mnie pasja zamarła albo zdrowy rozsądek odżył?) i poprostu chłonę widoki całym sobą, zamiast wyszukiwać nerwowo kadrów, ba chwalę sobię to coraz bardziej!

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Września

Domyślnie

to i ja się wpiszę tu
    rok temu w tatrach vertex 300, 1ds + 3 baterie, s 100-300/4, c 24-105/4, olympus e-500 + 14-45 + 40-150;-) filtry i inne pierdołki, nogi manfrotto 055 i glowica 808
    w tym roku bedzie
    vertex 300, 1ds + 3 baterie, s 100-300/4, c 24-105/4, nogi manfrotto 055 i glowica 808, olympus om10+ 28, 50 i 135mm, agfa isolette III, filtry itp, ladowara do ds-a:P
    no i takie tam jak spiwor, worek z bagazem, plachta biwakowa i karimata:P
    Ostatnio edytowane przez qbasty ; 12-09-2011 o 15:11

Strona 33 z 54 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów