Strona 20 z 54 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 538

Wątek: Ile sprzętu dzwigaleś/laś w górach?

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

W 1981 roku na obóz wędrowny po Beskidzie Niskim i Wyspowym, w związku z fatalnym zaopatrzeniem na tak zwanej dalekiej prowincji, targaliśmy na własnych plecach podstawowy prowiant w postaci kilkunastu puszek i słoików konserw. Namioty w tamtej epoce też nie należały do najlżejszych, bo nawet dwuosobowy, jednopowłokowy, "Mikrus Lux", miał podłogę z gumowanego płótna. Waga osobowa na dworcu w Krynicy, pokazała, że mój plecak ważył na starcie 52kg. Żeby nie było OT, Miałem w nim równiż Zenita E z Hliosem 44-2...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    W 1981 roku na obóz wędrowny po Beskidzie Niskim i Wyspowym, w związku z fatalnym zaopatrzeniem na tak zwanej dalekiej prowincji, targaliśmy na własnych plecach podstawowy prowiant w postaci kilkunastu puszek i słoików konserw. Namioty w tamtej epoce też nie należały do najlżejszych, bo nawet dwuosobowy, jednopowłokowy, "Mikrus Lux", miał podłogę z gumowanego płótna. Waga osobowa na dworcu w Krynicy, pokazała, że mój plecak ważył na starcie 52kg. Żeby nie było OT, Miałem w nim równiż Zenita E z Hliosem 44-2...
    Aha, tamten plecak mam do dzisiaj w szafie...
    Ostatnio edytowane przez mc_iek ; 06-01-2011 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

zależy też od pleców, ja przeszedłem 5 godzin tylko z 450d i EF 20mm 2.8 na szyi i przez 3 następne dni nie mogłem się wyprostować !

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Ja po szaleństwach ograniczyłem się do jednego body i jednego szkła (50D i 17-40 4.0L) z polarem i zapasowym akumulatorem.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No a ja finalnie wlazłam na to 5416m z 40d + sigma + lka + jakiś szpej.

Standardowo body z sigmą na samorobnej uprzęży przypięte do pasków plecaka a eLka w torbie. Wykombinowanie jak aparat przypiąć do plecaka a nie nosić na szyi -- bezcenne ;-)
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A ja ostatnio, po lekturze prognozy pogody, wróciłęm do korzeni i zabrałem w Karkonosze body z gripem + szkło + 2 zapasowe aku + 2 filtry i jakoś tak dziwnie się czułem niosąc na plecach jakąś portmonetkę zamiast normalnego plecaka Oczywiście aparat okazał się zbędny, jedynych dwóch zdjęć jakie zrobiłem nawet mi się nie chce zgrywać z karty :-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    No a ja finalnie wlazłam na to 5416m z 40d + sigma + lka + jakiś szpej.
    I jak, nie brakowało zakresu 10-18?
    Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Oczywiście aparat okazał się zbędny, jedynych dwóch zdjęć jakie zrobiłem nawet mi się nie chce zgrywać z karty :-)
    No ale spacerek zaliczony i płuca rozciągnięte, a to też się liczy ;D

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No ale spacerek zaliczony i płuca rozciągnięte, a to też się liczy ;D
    ... i kontrola "antydopingowa" pod drodze, przez panów policjantów w centrum Jeleniej też (bo to był 01.01.2011) :-)

Inna sprawa że z czasem coraz mniej używa się tego targanego sprzętu. O ile szerokim nie zastąpi się teleobiektywu o tyle uniwersalnym zoomem szeroki zazwyczaj bez problemu.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak mi się uda w tym roku znaleźć czas na wypad w góry, to znowu bezkompromisowo wezmę wszystko włącznie z lampą (night strobing w niektórych sytuacjach aż się narzuca) i PSIXem. No, jedynie softboxa i statyw oświetleniowy zostanie, bo sesji raczej nie planuję, chociaż taka "na wyjeździe" mi się od dawna marzy

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    (night strobing w niektórych sytuacjach aż się narzuca)
    Mocno bym polemizował... chyba że oprócz landszaftów chcesz robić pamiątkowe fotki z wycieczki.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

TU i TU byłoby blado, gdyby nie było światła z okien schroniska. Chętnie pokreowałbym sobie światłem w takich wysublimowanych warunkach.

Strona 20 z 54 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów