Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: zestaw na cyfrowy początek

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Grip do 350D to nie jest opcja - to jest KONIECZNOŚĆ. Żebyś odczuł róznice optyczną vs proponowany przeze mnie zestaw to potrzebujesz wymienić 55-200 na 70-200/4L czyli dodatkowo 2700PLN. Daj sobie na razie spokój. Zestaw, który Ci proponuje pozwoli Ci wykonać dobre zdjęcia w praktycznie wszystkich możliwych sytuacjach. 52mm chyba jest rozmiarem filtra 50/1.8 - ale tego dokładnie nie pamiętam. Pieniądze, ze statywu przeznacz na fitry połówkowe Cokina, tylko kup 2 pierścienie mocujące 58 i 82mm (18-55 kręci mordą i czasami przy fitrach połowkowych jest to uciążliwe)
    Pentax K-5 II, Leica M9

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystko pieknie Arkan, ale podales w tym zestawie ceny allegrowe. Robert71 wyraznie napisal, ze przewiduje zaplacenie minimum 40% ceny zestawu w ratach, a z tym na Allegro moze byc "maly" klopot.

Robert71
    Guest

Domyślnie

Już nawet kontaktowałem się z Tomym J., Groosmanem i fotokątem [polecane tipy] czy mają możliwość rozłożenia na raty...niestety odpowiedź była negatywna. Szukam dalej.
    Arkan Twój zestaw wydaje się bardzo ciekawy. Dobre stałki i wystarczające zoomy [L-ki na razie idą do krainy marzeń]...tylko ten Grip - dlaczego uważasz, że jest niezbędny? Dlaczego nie drugi aku? Czy Grip nie może pojawić się za jakiś czas np. za rok, dwa...a teraz 2 aku naprzemiennie ładowane?
    Wiem ze pytania dla wieloletnich fanów foto i profesjonalistów mogą być wręcz "prostackie"...za kilka lat może i mnie będą irytowały. Ale dzisiaj muszę zagospodarować optymalnie kasę przeznaczoną na sprzęcik... Pomóżcie Bracia Kanoonierzy!

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert71
    ...tylko ten Grip - dlaczego uważasz, że jest niezbędny? Dlaczego nie drugi aku? Czy Grip nie może pojawić się za jakiś czas np. za rok, dwa...a teraz 2 aku naprzemiennie ładowane?
    Bo dla większości osób posiadających 350d jest on zbyt mały i trudno się nim operuje, a grip powiększa jego wymiary i poprawia ergonomie używania. Moim zdaniem nie jest to KONIECZNOŚĆ. Dla jednego za mały a dla drugiego w sam raz. Idz do sklepu obmacaj 350d, 300d i porównaj sobie wymiary, pobaw się nim dłużej i zobaczysz czy dla ciebie to konieczność. Te dwa modele pewnie najłatwiej spotkać w sklepach więc z porównaniem nie powinno być problemów.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Robert71
    Guest

Domyślnie

zdziwiłbyś się snow, ale w Wałbrzychu widziałem tylko cannona 300D, 350D macałem w MM we wrocławiu. Mi jego wielkość nie przeszkadza... na początku zbytnio będę zajęty pstrykaniem fotek. Tylko kwestia czy to tylko o ergonomię chodzi...

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Nie mam gripa, nie miałem w rekach 350d z gripem i bez, ale z dotychczasowego śledzenia forum wywnioskowałem że tylko chodzi o to żeby powiekszyć wymiary 350'tki bo jest zbyt mały i ciężko się nim operuje.
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Już nawet kontaktowałem się z Tomym J., Groosmanem i fotokątem [polecane tipy] czy mają możliwość rozłożenia na raty...niestety odpowiedź była negatywna. Szukam dalej.
    Arkan Twój zestaw wydaje się bardzo ciekawy. Dobre stałki i wystarczające zoomy [L-ki na razie idą do krainy marzeń]...tylko ten Grip - dlaczego uważasz, że jest niezbędny? Dlaczego nie drugi aku? Czy Grip nie może pojawić się za jakiś czas np. za rok, dwa...a teraz 2 aku naprzemiennie ładowane?
    Wiem ze pytania dla wieloletnich fanów foto i profesjonalistów mogą być wręcz "prostackie"...za kilka lat może i mnie będą irytowały. Ale dzisiaj muszę zagospodarować optymalnie kasę przeznaczoną na sprzęcik... Pomóżcie Bracia Kanoonierzy!
    Spróbuj w www.interfoto.com.pl, z tego co wiem mają b.dobrą współpracę z systemem ratalnym Żagiel. Przy zakupie takiej ilości sprzętu możesz spokojnie negocjować ceny do poziomu allegro (ja jak u nich kupuję to olewam oficjalny cennik, tylko mówię, że na allegro średnia cena jest 100 PLN, i chciałbym za tyle kupić). 350D jest świetnym aparatem, ale strasznie małym. Na początku moja żona nie chciała słyszeć o gripie, ale po całodziennym pstrykaniu reportażu na imrezie sportowej sama stwierdziła, że miałem rację z "tym czymś na baterie". Ja, trzymając 350D bez gripa, trzymam go w 3 palcach - do zrobienia paru zdjęć na spacerze z lekkim szkłem - nie ma problemu. Bardziej ambitna wycieczka fotograficzna - duża niewygoda niewarta zaoszczędzenia 600 PLN. Fotografia, to ma być przyjemne hobby, a nie potyczki z niewygodnym sprzętem.
    Ostatnio edytowane przez Arkan ; 10-05-2005 o 09:56
    Pentax K-5 II, Leica M9

Bywalec Awatar ziemna
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ziemna - super pomysł z tym Wellandem, do niego muszę dokupić twardziela jaki najlepszy [możesz coś zaproponować?] jaki czytnik używasz [wolę sprawdzone opcje].
    Czytnik najmniejszy z możliwych, mój to I-Tec.

TUTAJ masz link do obrazka - zestaw gotów do kopiowania.

Twardziel dowolny, 2,5", taki do notebooków. Ja mam Samsunga 40 GB.
    Ostatnio edytowane przez ziemna ; 19-05-2005 o 21:10
    EOS 300D, EOS 300, 580EX, gripy, parę szkieł ale bez "L", + nostalgia: Zorkij, Zenit i parę szkieł M42

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów