Bue he he, i odjęli "a"... Swoja drogą superowy plugin, Vitezpardon Viteza
Bue he he, i odjęli "a"... Swoja drogą superowy plugin, Vitezpardon Viteza
Pozazdrościć...każdy chciałby mieć "swój plugin", a szczególnie o takich właściwościach:-P .
A tak na marginesie...większość wtyczek jest w zasadzie nieużyteczna.
moim zdaniem to totalna ściema minimalna znajomość PS i tochę wprawy w pracy na warstwach i tworzeniu masek... i zadna Viveza nam niepotrzebna - ot kolejny plugin zeby wywalić pienadze w błoto i łudzić się że nasze fotki będą lepiej wyglądać... małym nakładem pracy ...
Adamie na tym polega idea takich pluginow zeby ktos nieobyty w PSie mogl "pojsc na skroty". nie kazdy zna maski i wartswy. nie kazdy ma zapal bawic sie w tworzenie tych masek i kolorowac czarna farba kazdy szczegol:-) ten plugin znajdzie zastosowanie z pewnoscia u ludzi ktorzy robia w jpgach i nie uznaja rawa. u ludzi ktorzy nie znaja PS i chca szybko cos zrobic a nawet smiem stwierdzic ze najbardziej profi foto-grafik czasami ma ochote przy duzej ilosci zdjec zrobic cos szybko...
Zgadzam sie z kolega VanMurder. Plugin oczywiscie nie zrobi nic wiecej czego nie daloby sie osiagnac w peesie. Jedynym ciekawym ficzerem w pluginach z seri Nik jest oryginalny sposob aplikowania efektow, ograniczajacy do danego obszaru.
D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele
jak się przerabia kupę zdjęć dziennie to jednak taka forma wygody jest praktyczna i opłacalna. po to są pluginy, akcje czy skróty. a ten swoją drogą jest dosyć przyjemny![]()
-> VanMurder - zaleta tego plug-inu jest algorytm odpowiednio dobierajacy maski. W PS zostaje Ci w zasadzie reczne bo jego automatyczne algorytmu jak np color range sa mocno takie sobie. Kiedys uzywalem Coco - bardzo to przyspiesza prace, a jak wiesz czas to pieniadz, zwlaszcza w reklamie gdzie wszystko jest na wczoraj.
->bercow - ja juz widzialem ten plugin w tego typu "sklepach" co linka przyslalesI masz fajny cytat w podpisie - normalnie jakbym sam to powiedzial
![]()
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
z tym do końca nie mogę się zgodzić wprawdzie, nie testowałem tego plugin'a własnoręcznie, ale na filmiku z "parą młodych", widać wyraźnie że ten wspaniały algorytm to kicha - gostek zmieniał wysycenie i jasność pola na którym stała para młodych ale ta korekta wpłynęła również na kolor skóry modeli !!!? więc po co płacić $250 jak i tak później musimy wymasować sami poszczególne fragmenty, nie łatwiej tego zrobić od razu ....? $250 zainwestować w skałkę która sprzętowo poprawi wysycenie i kontrast![]()
testowałem kila może nawet kilkanaście plugin'ów reklamowanych m.in. na CB - niestety przydatność ich jest minimalna - NIC NIE ZASTĄPI ręcznej roboty.
jendyny mz przydatny plugin to oszumiacz http://neatimage.com
pozdrawiam
masz racje oczywiscie ze nic nie zastapi recznej roboty - ja mowie o tym ze moze to przyspieszyc robote, bo latwiej wymaskowac potem skore niz babrac sie z maskowaniem zbozaZ drugiej strony jak mamy juz reczna maske to mozemy potem dowolnie zmieniac ten kolor. Z doswiadczenia wiem (na podstawie Coco) ze takie plug-iny sa bardzo przydatne, bo czasami maskowanie jakis ******* to po prostu gra niewarta swieczki
BTW Ja tego plugina nie kupie bo dla 1% sytuacji gdzie bylby dla mnie naprawde uzyteczny to nie warto - i mysle ze tu lezy sedno sprawy VanMurder![]()
Ostatnio edytowane przez Riccardo ; 09-03-2008 o 19:07
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh