Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: kompletuje zestaw, co sadzicie o tym??:>??

Początki nałogu Awatar Pirx

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta
    jesli moge doradzić to wstrzymaj sie z tele typu 70-200; moja fascynacja długim zoomem skonczyla sie tak szybko jak sie zaczeła
    po zmianie sprzetu nawet nie myslalem o 70-200
    zakupiłem 17-40 i 24-105
    powodzenia
    A ja myślę, że to zła rada.
    Ten obiektyw (70-200 - w zależności od zasobności portfela : 4L, 4L IS, 2.8L, 2.8L IS) trzeba po prostu mieć i kropka. To, moim zdaniem, najlepszy optycznie i zarazem najbardziej uniwersalny zoom Canona - ostrość, kontrast, plastyka, budowa - no, nic lepszego po prostu nie ma w poszczególnych zakresach cenowych.
    Pozdrawiam,
    Pirx

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Dobrze celujesz. Mam C10-22, 24-70L (podobny zakres do Tamrona), 75-300 IS i 50 1.4
    W tej chwili myślę o wymianie 75-300 na 70-200 (4.0 lub używany 2.8) i jak dla mnie będzie idealnie.

Uzależniony

Domyślnie

T17-50 + C70-200 (jesli nie potrzebujesz bardzo szeroko) powinno Ci wystarczyc. Jestem z tych 2 szkiel zadowolony. Dodatkowo rozwaz jeszcze cos jasniejszego (stalke) jesli takie masz "sytuacje/potrzeby" (np. 50 lub 85).
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pirx Zobacz posta
    A ja myślę, że to zła rada.
    Ten obiektyw (70-200 - w zależności od zasobności portfela : 4L, 4L IS, 2.8L, 2.8L IS) trzeba po prostu mieć i kropka. To, moim zdaniem, najlepszy optycznie i zarazem najbardziej uniwersalny zoom Canona - ostrość, kontrast, plastyka, budowa - no, nic lepszego po prostu nie ma w poszczególnych zakresach cenowych.
    oczywiście możesz tak myśleć

dużo zalezy od tego czy autor wątku ma zapędy na jakąs przyrode czy samoloty (jeśli tak to od takiego szkła można zacząć)
    jeśli nie to imho 70-200 jest na cropa po prostu za wąski => 70 (112@crop)
    taki 24-105 (również uzywałem pewien czas na 30d) jest o wiele bardziej uniwersalny
    (autor nie napisał albo ja nie doczytałem co chce fotografować... u mnie to głównie landszafty i ludzie stąd taka filozofia)
    i jeszcze jedno kupowac szkło tylko dlatego ze jest dobre pod kazdym względem jest moim zdaniem pomyłką - jak juz sie kupi obiektyw to trzeba go uzywać
    mialem zamiar sprzedac swoje 70-200 ale złodzieje byli szybsi
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

klopocisko
    Guest

Domyślnie

dzieki wielkie za pomoc czytajac te i inne posty odnosnie tamronow, na 98% wybiore T 17-50mm, ze wzgledu na uniwersalnosc i jak na ta cene dobre szkło, gdyz mam juz dosyc "KITu" jako drugie szkło planuje zakupic stałke C 50mm/1.4, a pozniej w zaleznosci od pojemnosci portfela pomysle o odpowiedniej Tele eLce, kto wie moze nawet 2.8 podsumowujac w kolejnosci nabywania:

1. Tamron 17-50mm

2. Canon 50mm/1.4

3. Canon 70-200mm/...L

4. moze kiedys Canon 10-22mm

Nie mam jeszcze dokładnie sprecyzowanych upodobań, poki co pstrykam wszystkiego po trochu, stałką chciałbym sprobowac swoich sił w portrecie i moze jakies uroczystosci koscielne, tamrona zamiast "kita", na spacery mysle jak znalazł, a tele chciałbym na jakies wyprawy, typu zoo, wycieczki, itp., nigdy nie wiadomo co mozna spotkac po drodze, a jak mowia przezorny zawsze ubezpieczony

Co myslicie o tym zestawieniu:> ?? Czy luka 20mm miedzy T 17-50mm, a 70-200 bedzie bardzo odzuwalna???? Jeszcze raz dzieki za odzew i pomoc
    Ostatnio edytowane przez klopocisko ; 16-03-2008 o 00:43

Domyślnie

nie odczujesz tej luki (nie powinienes - choc róznica 32mm@crop)
    zawsze z tamrona @50 mozesz zrobić cropa ;-)
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Początki nałogu Awatar terminator
    Miasto
    Waldenburg

Domyślnie

Luka 20mm, czy będzie odczuwalna? Jak masz dobre buty, to nie za bardzo.:wink: W ZOO na pewno nie da się podejść bliżej, bo są ogrodzenia. Zależy jak bardzo potrzebujesz tele. Jeśli tak zmień kolejność - najpierw 3, potem 2.

I klopocisko z głowy...
    Ostatnio edytowane przez terminator ; 16-03-2008 o 01:24

AdamK
    Guest

Domyślnie

nie kupuj 28-75 trudno dostac z idealnym af. Tamron 17-50 super ostrzy ale to tamron i nie wiadomo jak będzie chodził za 2 lata

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów